48ωρη προειδοποιητική των ναυτεργατών στα επιβατηγά

0

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα πλοία, λόγω της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Κανένα δρομολόγιο επιβατηγού πλοίου δεν θα εκτελεστεί στο διάστημα αυτό, ενώ οι ακτοπλοϊκές εταιρείες κλήθηκαν από την Ομοσπονδία να ολοκληρώσουν την οποιαδήποτε μεταφορά προσφύγων από τα νησιά μέχρι χθες τα μεσάνυχτα.
Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων, διότι -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της- «ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Ελληνες ναυτεργάτες, αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία».

image

«Οι ναυτεργάτες δεν διεκδικούν τίποτε νέο», τονίζεται, «απλά ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στις νέες απαιτήσεις της τρόικας» προσθέτει η Ομοσπονδία και σημειώνει: «Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα».
Για τον λόγο αυτό, καταλήγει η ΠΝΟ, «η επερχομένη νέα χιονοστιβάδα των πρόσθετων αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνει περιθώρια για άλλες επιλογές». Μαζί με τους ναυτικούς απεργούν και οι υπάλληλοι του ΝΑΤ, στην Πλοηγική Υπηρεσία οι πλοηγοί και τα πληρώματα καθώς και το σύνολο των υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και των εποπτευόμενων φορέων του.
πηγη

Leave a Reply