3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου (βίντεο – φώτο)

0

image

στον χώρο του 4ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου φιλοξενήθηκε ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΠελοποννήσουΤρεις ομάδες λυκείου διαγωνίστηκαν, δύο εκ των οποίων εκπροσωπούσαν λύκειο της Καλαμάτας, ενώ μία το 4ο ΓΕΛ. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα Robotics Maniacs 2, αυτή του 4ου ΓΕΛ αφού η κριτική επιτροπή τους βαθμολόγησε με 85 στους 300 πόντους. Στη δεύτερη θέση, οι άλλες δύο ομάδες, Smart Bricks 1 και Smart Bricks 2, ισοβάθμησαν με 80 βαθμούς.

Ο διαγωνισμός περιελάμβανε δύο μέρη. Το 1ο ήταν το κατασκευαστικό, στο οποίο και οι τρεις ομάδες κλήθηκαν να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν ένα ρομπότ υπό κάποιες προϋποθέσεις μέσα σε διάστημα 2,5 ωρών. Το 2ο μέρος ήταν αυτό, στο οποίο οι ομάδες προσπάθησαν να συλλέξουν, όσον το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, εκτελώντας ορισμένες ενέργειες στην ειδικά διαμορφωμένη για τις ανάγκες του διαγωνισμού πίστα. Επιπλέον, τα εκπαιδευτήρια Ατσόγλου πήραν μέρος ως δημοτικό σε μία άλλη βαθμίδα του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας έναν καινοτόμο τρόπο για την επεξεργασία των απορριμμάτων.

Ομιλίες δόθηκαν μετά το τέλος του κατασκευαστικού μέρους από επίσημα πρόσωπα του τόπου, όπως ο αντιδήμαρχος Κορίνθου, οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου καθώς και ο κύριος Κωτσάκης – Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19-20 Πελοποννήσου (Πληροφορικής) και πρόεδρος της Οργανωτικής & Επιστημονικής Επιτροπής.

Όλες οι ομάδες πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, η οποία είναι σε πανελλήνιο επίπεδο και θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (2/7/16) στη σχολή Μωραΐτη στην Αθήνα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με την συνέντευξη 

image

image

image

image

image

image

πηγη

Απάντηση