3 σενάρια απο τους οίκους αξιολόγησης κανένα με συμφωνία στις 26 του μήνα

0


Τρία σενάρια φαίνεται ότι έχουν επεξεργαστεί οι διεθνείς οίκοι αλλά και ορισμένοι θεσμοί για την Ελλάδα με επίκεντρο την αξιολόγηση, την ποσοτική χαλάρωση, το ΔΝΤ και τα μέτρα για το χρέος.
Με βάση πολύ αξιόπιστες πηγές τα τρία σενάρια που έχουν επεξεργαστεί οι διεθνείς οίκοι για την Ελλάδα είναι τα εξής
Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι και στα 3 σενάρια που έχουν επεξεργαστεί δεν περιλαμβάνουν συμφωνία στις 26 Ιανουαρίου του 2016.

Μέτριο σενάριο για τα συμφέροντα της Ελλάδος και βασικό πλάνο

Με βάση το σενάριο αυτό, η αξιολόγηση θα κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016.
Με βάση αυτό το σενάριο το ΔΝΤ θα συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στο ελληνικό πρόγραμμα, η Ελλάδα θα διαμορφώσει μια φόρμουλα μέτρων που θα περιλαμβάνονται μέρος των 4,5 δισεκ. και θα ψηφιστούν άμεσα ενώ η Ευρώπη και οι θεσμοί παραχωρούν όχι το πρωτογενές πλεόνασμα που θα διατηρηθεί 3,5% και μετά το 2018 αλλά «ελαστικοποιούν την επιμονή τους» για τα 4,5 δισεκ. έκτακτα μέτρα.
Σε αυτό το σενάριο που θεωρείται βασικό, η ΕΚΤ θα ολοκληρώσει την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους έως τα τέλη Μαρτίου του 2017 οπότε η ένταξη των ελληνικών ομολόγων σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα από τα τέλη Απριλίου του 2017.
Σε αυτό το σενάριο η Ελλάδα δεν πηγαίνει σε εκλογές, αυτό το ενδεχόμενο μηδενίζεται και το κυριότερο με την παρουσία του ΔΝΤ υπάρχει μηχανισμός όπου θα στηρίξει την εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Κακό σενάριο για τα συμφέροντα της Ελλάδος – Εμπλοκή και με το QE

Περισσοτερα…

Απάντηση