2,5 εκατομμύρια άστεγα παιδιά στις ΗΠΑ

0

Περίπου 2,5 εκατομμύρια παιδιά ήταν άστεγα το 2013 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Κέντρου για το φαινόμενο των Αστέγων Οικογενειών των ΗΠΑ, που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Το κύριο εύρημα της έκθεσης, που βασίστηκε στην ανάλυση στοιχείων για τη σχολική χρονιά 2012-2013, είναι ότι τα άστεγα παιδιά αυξήθηκαν κατά 8% το 2013 σε σχέση με το 2012. Η αύξηση είναι ιδιαίτερα δραματική αν συγκριθεί με το 2006, όταν ο αριθμός των άστεγων παιδιών έφθανε το 1,5 εκατ., δηλαδή κατ’ αναλογία έπληττε το 1 στα 50 παιδιά.

Επίσης, η έκθεση επικαλείται το ποσοστό της φτώχειας, που η ομοσπονδιακή υπηρεσία απογραφής του πληθυσμού (US Census Bureau) υπολόγισε πως ανήλθε στο 14,5% το 2013, ως μια από τις κύριες αιτίες για το φαινόμενο των άστεγων παιδιών. Επιπλέον επικαλείται την πρόσφατη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, την έλλειψη οικονομικά προσιτής στέγης, το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ των διαφορετικών φυλετικών ομάδων, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι αμερικανικές πολιτείες με τον μεγαλύτερο αριθμό άστεγων παιδιών σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό τους το 2013 ήταν το Κεντάκι, η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια, η Αλαμπάμα και η Οκλαχόμα.

Leave a Reply