1ο Συνέδριο «Γίνε Άνθρωπος : Η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας»

0

Το CSI Institute παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση του κόσμου την πρώτη οργανωμένη εκστρατεία κατά της βίας στην Ελλάδα με τίτλο “Γίνε Άνθρωπος” με στόχο την πρόληψη αλλά και την εξάλειψη κάθε μορφής βίας, στο συνέδριο που συνδιοργανώθηκε μαζί με την Περιφέρεια Αττικής με θέμα “Η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας” και πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ, με πλήθος κόσμους τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων κατά της πανδημίας covid 19.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης, ο οποίος ανέφερε: “Νομίζω όλοι, ο καθένας στην πλευρά του, μπορούμε να παίξουμε ρόλο στην καταπολέμηση αυτού του κοινωνικού παγκόσμιου φαινομένου.”, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, “Κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία μας από τις ποικίλες δραστηριότητες που αναλάβαμε ως Περιφέρεια Αττικής προς αυτή την κατεύθυνση τα δύο τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία και το επιστημονικό κύρος του κ. Μανώλη Σφακιανάκη και των αξιόλογων συνεργατών του, είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας από τις βίαιες συμπεριφορές που δηλητηριάζουν τον κοινωνικό ιστό”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής. Επίσης, παρευρέθηκαν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη, η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» Μαρία Γιαννίρη, ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Παπακώστας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαντάς.

Ανάμεσα στις εισηγήσεις, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του CSI Institute κ.Μανώλης Σφακιανάκης ανέφερε “Όλο αυτό το συνέδριο, όλος αυτός ο πόνος θα φύγει προς τα έξω. Θα δώσουμε το πρώτο μήνυμα το οποίο είναι: “Μέχρι εδώ! Δεν πάει άλλο!”. Και αυτοί που είναι έτοιμοι για να κάνουν βήματα βίας θα ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι.” Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Ινστιτούτου και Κλινική Εγκληματολόγος, κ.Κέλλυ Ιωάννου στην εισήγηση της τόνισε πως “Θεωρώ θείο έργο ότι αυτή η αδικία, και αυτό είναι που μας δίνει δύναμη, μας έφερε κοντά σε μία ουσία και γεννά μια ελπίδα, μια αισιοδοξία ότι ο καθένας από εμάς θα κάνει κάτι. Για να πούμε ότι η Γαρυφαλλιά, η Ερατώ, η Καρολάιν, ο Παύλος, ο Ζακ, δεν χάθηκαν έτσι. Δεν χάθηκαν έτσι! Έχουν γίνει σύμβολα, θα είναι σύμβολα, θα μας δείχνουν το δρόμο για να μπορέσει ο καθένας από εμάς να γίνει άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο.”

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν και δήλωσαν ενεργά την υποστήριξη τους προς την εκστρατεία “Γίνε Άνθρωπος” και οι οικογένειες και το φιλικό περιβάλλον της Γαρυφαλλιάς και της Ερατούς, που δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους βιώνοντας την απόλυτη μορφή βίας. Δίπλα τους και η Ιωάννα Παλαιοχρήστου άλλο ένα θύμα βίας που χαρίζει δύναμη με την παρουσία της. H κατάμεστη αίθουσα γέμισε με πρόσωπα συγκινημένα όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά το video clip και ακούστηκε το τραγούδι “Γαρύφαλλο στην άμμο” που συνέθεσε ο μουσικός, Αντώνης Αγγελίδης αποκλειστικά για την εκστρατεία. Ενώ συγκίνηση προκάλεσε και ξύπνησε μνήμες και η έκθεση του Δημήτρη Αστερίου, «Ματωμένα πορτρέτα» με προσωπογραφίες ανθρώπων, που έδωσαν μάχη, βασανίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους.

“Η εκστρατεία Γίνε Άνθρωπος, Γίνε Άνθρωπος με Α κεφάλαιο, ξεκινάει ενεργά και δυναμικά την δράση της. Θα σταθούμε δίπλα σε όποιον δέχεται οποιαδήποτε μορφής βίας αλλά θα ενημερώσουμε και θα επιμορφώσουμε και εκείνον που μπορεί να σκέφτηκε να ασκήσει βία αλλά εμείς θα τον σταματήσουμε” ανέφερε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του CSIi, Ήβη Χρυσού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εισηγήσεις του Συνεδρίου στο

https://www.youtube.com/watch?v=Vcy0J-_PaH0 και να δείτε το video clip και να ακούσετε το

τραγούδι “Γαρύφαλλο στην άμμο” του Αντώνη Αγγελίδη στο

https://www.youtube.com/watch?v=k_gQoWYfTck

Λεζάντες

1. Ομάδα Συνεργατών CSI Institute

2. Μανώλης Σφακιανάκης, Ιδρυτής & Πρόεδρος CSIi

3. Kέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια CSIi

4. Αντώνης Αγγελίδης, Μουσικός – Ερμηνευτής

5. Kέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια CSIi

6. Kέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια CSIi & Ήβη Χρυσού, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Ψηφιακών Μέσων CSIi

7. Ομάδα Συνεργατών CSI Institute

8. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής

9. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Μανώλης Σφακιανάκης, Ιδρυτής & Πρόεδρος CSIi, Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

10. Kέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια CSIi , Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Μανώλης Σφακιανάκης, Ιδρυτής & Πρόεδρος CSIi.

11. Αντώνης Αγγελίδης, Μουσικός – Ερμηνευτής

12. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής

13. Ήβη Χρυσού, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Ψηφιακών Μέσων CSIi

14. Αντώνης Αγγελίδης, Μουσικός – Ερμηνευτής

15. Kέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια CSIi, Μανώλης Σφακιανάκης, Ιδρυτής & Πρόεδρος CSIi

16. Μανώλης Σφακιανάκης, Ιδρυτής & Πρόεδρος CSIi

17. Μαρία Γιαννίρη, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ»

18. Βασίλης Παπακώστας, Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

19. Γ. Πλακιωτάκης , Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

20. Kέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια CSIi, Αλεξάνδρα Ψαρράκου (μητέρα Γαρυφαλλιάς) , Ελένη Κρεμαστιώτη (μητέρα Ερατούς)

21. Ιορδάνης Χασαπόπουλος

22. 1ο Συνέδριο «Γίνε Άνθρωπος : Η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας»

23. 1ο Συνέδριο «Γίνε Άνθρωπος : Η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας»

Leave a Reply