1800 ειδοποιήσεις για κατασχεσεις την ημέρα!

0

Σταματημό δεν έχουν τα κατασχετήρια, ακόμη και εν μέσω διακοπών, για χιλιάδες φορολογούμενους, με τα δάνεια και τα ληξιπρόσθεσμα να ξεπερνούν τα 215 δισ. ευρώ.

image

Συγκεκριμένα, περίπου 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι και ακόμη 300.000 συνωστίζονται στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι φάκελοι των «κοκκινισμένων» δανείων φθάνουν τον αριθμό των 3 εκατομμύρια, με τη μεγάλη πλειονότητα να αφορούν καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια.

Ένα ενδεικτικό νούμερο της κατάστασης είναι πως καθημερινά αποστέλλονται 2.000 ραβασάκια από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (1.200 από την ΓΓΔΕ και 600 απο το ΚΕΦΑΟ), σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγχρόνως, το ενδεχόμενο να προκληθεί έκρηξη των ρυθμισμένων οφειλών καθώς και επικάλυψη των δόσεων με νέες υποχρεώσεις λόγω της ανάγκης εξυπηρέτησης δανείων, φορολογικών υποχρεώσεων και ασφαλιστικών εισφορών, δεν είναι απίθανο.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών από τα τελευταία στοιχεία προκύπτει ότι ήδη δύο από τους τρεις που είχαν καταφύγει σε ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τεθεί εκτός (περίπου 98.000 σε σύνολο 147.308 ρυθμίσεων), ενώ ειδικά για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2016, ένας στους δύο οφειλέτες σε σύνολο 75.451 απεντάχθηκε. Τον Ιούλιο, παράλληλα, δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 1,2 δισ. ευρώ στις εφορίες, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 90 δισ. Ευρώ.

Απο την πλευρά της, η κυβέρνηση αναζητά πλέον ένα νέο είδος ρύθμισης των χρεών. Οι δανειστές αντιδρούν και επιμένουν στις κατασχέσεις, ωστόσο το Οικονομικό επιτελείο μελετά μια ρύθμιση που δεν θα έχει μεν 100 δόσεις, αλλά δόσεις ικανές να βοηθήσουν τους οφειλέτες να πληρώσουν τα χρέη τους πιο εύκολα χωρίς τον κίνδυνο κατάσχεσης

πηγη

Leave a Reply