10 πράγματα που μόνο κάποιος με χρόνιο πόνο θα καταλάβαινε

0

Η ζωή με χρόνιο πόνο καθιστά δύσκολη την καθημερινή ζωή. Αγγίζει κάθε κομμάτι της ζωής μου, από την υγιεινή, το μαγείρεμα, τις σχέσεις, τον ύπνο.

Ζω με χρόνιο πόνο από το νηπιαγωγείο. Εάν ζείτε επίσης με αυτήν τη λέξη με τέσσερα γράμματα ως τον συνεχή σύντροφό σας, πιθανότατα θα έχετε σχέση με αυτά τα 12 πράγματα πολύ καλά.

1. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα νιώσεις το πρωί

Όταν ζείτε με χρόνιο πόνο, κάθε μέρα είναι μια περιπέτεια. Αυτό ισχύει διπλά για την αρχή της ημέρας. Ποτέ δεν ξέρουμε με πόσο πόνο θα ξυπνήσουμε ή πώς θα αλλάξει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

2. Οι άνθρωποι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν τι σημαίνει «χρόνια»

Οι αγαπημένοι συχνά μας λένε πράγματα όπως, “Ελπίζω να νιώσετε καλύτερα σύντομα!” Η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος δεν σταματά, οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι να πουμε.

3. «Έχετε δοκιμάσει ___;»

Και πάλι, οι άνθρωποι έχουν καλές προθέσεις και θέλουν να βοηθήσουν. Τούτου λεχθέντος, κάνουμε πολλές έρευνες οι ίδιοι. Γνωρίζουμε καλύτερα το σώμα μας. Αν μοιραζόμαστε απογοητεύσεις, αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή θέλουμε ενσυναίσθηση περισσότερο από στρατηγική.

4. Ορισμένες μέρες είναι ευκολότερες από άλλες .

Αντιμετωπίζω διάφορα επίπεδα πόνου κάθε μέρα τα τελευταία 23 χρόνια. Μερικές μέρες είναι πολύ πιο εύκολο. Άλλες μέρες είναι ένα απόλυτο φεστιβάλ πάλης.

5. Σας προκαλεί γέλιο όταν σας ρωτάνε ερωτήσεις όπως, “Έχετε πόνο σήμερα;”

Το να πηγαίνεις στο γιατρό είναι μια αρκετά τακτική εμπειρία για εμάς. Όταν πηγαίνετε, θα ρωτήσουν εάν πονάτε και πού εστιάζετε ο πόνος , είτε προφορικά είτε σε φόρμα. Δεν μπορώ ποτέ να αποφύγω να γελάσω με αυτήν την ερώτηση. Συνήθως αισθάνομαι άσχημα όταν το κάνω. Γνωρίζω ότι το άτομο που ρωτάει δεν το κάνει λόγω κακίας ή έλλειψης κατανόησης, αλλά επειδή πρέπει να ρωτήσει.

6. Οι γιατροί χωρίς πόνο δεν καταλαβαίνουν πάντα

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης είναι καταπληκτικοί άνθρωποι. Κάνουν μερικές από τις πιο δύσκολες δουλειές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που έχουν παρεξηγηθεί σχετικά με τον πόνο. Μερικές από τις πιο συχνές παρανοήσεις είναι ότι οι νεότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν χρόνιο πόνο και τα ισχυρά φάρμακα θα οδηγούν πάντα σε εθισμό.

7. Η διαχείριση του πόνου είναι κάτι περισσότερο από χάπια, ασκήσεις, διαλογισμός, αυτοεξυπηρέτηση… Όλα αυτά αποτελούν μέρος της εργαλειοθήκης χρόνιου πόνου. Συχνά προσπαθούμε πολύ να τα δοκιμάσουμε πριν προχωρήσουμε στη φαρμακευτική αγωγή, εκτός εάν γνωρίζουμε ότι τα φάρμακα θα είναι τα μόνα πράγματα που θα βοηθήσουν την ποσότητα ή τον τύπο του πόνου που βιώνουμε.

8. Η ανακούφιση που νιώθετε όταν τα παυσίπονα αρχίζουν να λειτουργούν

Ο πόνος επηρεάζει τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με άλλους. Όταν η ανακούφιση αρχίζει να χτυπάει, βοηθά στην εξάλειψη πολλών από αυτά τα συμπτώματα του πόνου. Έχουμε γίνει παραγωγικοί! Επιστρέφουμε στο να είμαστε οι ίδιοι αντί για κάποιον που αγωνίζεται να επιβιώσει την ημέρα.

9. Η αναμονή λήψης αυτών των φαρμάκων προκαλεί πόνο και άγχος.

Είτε οφείλεται σε γραφικά λάθη, απαιτήσεις ασφάλισης ή στίγμα, είναι δύσκολο να περιμένουμε την επόμενη δόση για να μειώσουμε τον πόνο μας. Δεν πρόκειται για ναρκώτικο, αλλά για ανακούφιση. Αυτά τα φάρμακα μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε πλήρως στη ζωή.

10. Ωστόσο, τα φάρμακα δεν αφαιρούν εντελώς τον πόνο

Ο πόνος εξακολουθεί να είναι συνεχής σύντροφος ειδικα σε περιπτωσεις που πασχουμε απο οσφυαλγια, νευραλγια, κεφαλαλγια . Είναι πάντα μαζί μας, ακόμα και όταν παίρνουμε φάρμακα

Leave a Reply