10 λόγοι που μπορεί να πονάς όταν κάνεις σεξ

0

24495042_1.limghandlerΟι ενοχλήσεις ή/ και πόνοι κατά τη διάρκεια του σεξ οφείλονται συνήθως σε δύο λόγους: είτε σε ξηρότητα του κόλπου ή σε κάποια μόλυνση. Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν αυτές τις ενοχλήσεις αλλά και το τι μπορείς να κάνεις, σύμφωνα την γυναικολόγο Alyssa Dweck, M.D. Φυσικά για οποιαδήποτε ενόχληση “εκεί κάτω”, καλό είναι να συμβουλεύεσαι το γιατρό σου.

1. Χρησιμοποιείς αντισυλληπτικά χάπια. Οι ορμόνες που περιέχουν ενίοτε μειώνουν τα υγρά που παράγει ο κόλπος σου με αποτέλεσμα αυτός να ξηραίνεται και να νιώθεις αυτό το ενοχλητικό κάψιμο όταν κάνεις σεξ.

Τι μπορείς να κάνεις; Να χρησιμοποιήσετε με τον φίλο σου ειδικό λιπαντικό ώστε να νιώθεις καλύτερα και να αποφύγεις τους ερεθισμούς. ΠΡΟΣΟΧΗ, χρησιμοποίησε ειδικό λιπαντικό για τη συγκεκριμένη περιοχή – οποιοδήποτε άλλο έλαιο μπορεί να καταστρέψει το προφυλακτικό.

2. Βρίσκεσαι μία εβδομάδα πριν την ωορρηξία σου. 
Μία εβδομάδα πριν απελευθερωθεί το ωάριο σού πέφτει σημαντικά το επίπεδο των υγρών που εκκρίνει ο κόλπος σου.

Τι μπορείς να κάνεις: Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, έτσι και σε αυτή το λιπαντικό είναι ο καλύτερός σου φίλος. Αν δεν σου αρέσει η ιδέα του λιπαντικού, απλά περίμενε μέχρι να έχεις ωορρηξία και κανονική λίπανση του κόλπου σου (φροντίζοντας πάντα να είσαι έξτρα προσεκτική με την αντισύλληψή σου).

3. Δεν κάνετε προκαταρκτικά με τον φίλο σου. Άρα δεν δίνεις στον κόλπο σου τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να υγρανθεί επαρκώς και να απολαύσεις περισσότερο ό,τι θα ακολουθήσει.

Τι μπορείς να κάνεις: Προκαταρκτικά ή όπως έχουμε ήδη πει να χρησιμοποιήσεις λιπαντικό. Και τα δύο δουλεύουν.

5. Δεν έκανες σωστά αποτρίχωση και τώρα υποφέρεις. Αν χρησιμοποίησες ξυράφι είναι πολύ πιθανό να έχουν γυρίσει τρίχες ή να έχει ερεθιστεί το δέρμα στην ευαίσθητη περιοχή σου με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι τσούξιμο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Τι μπορείς να κάνεις: Αν έχεις σπυράκια μην τα πειράξεις μόνη σου. Καλό είναι να πας στον γυναικολόγο για να σου γράψει μια κρέμα που θα βοηθήσει να “πέσουν” χωρίς να δημιουργηθεί καμία περαιτέρω μόλυνση.

6. Έχεις μύκητες. Η συγκεκριμένη λοίμωξη είναι ενοχλητική κυρίως γιατί σου προκαλεί φαγούρα καθώς έχει αλλοιωθεί το Ph του κόλπου σου.

Τι μπορείς να κάνεις: Απόφυγε να κάνεις σεξ μέχρι να σου περάσει και επισκέψου το γιατρό σου για να σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

7. Έχεις χλαμύδια. Ένα από τα πιο συχνά Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, το οποίο δεν εμφανίζει συμπτώματα αλλά μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές.

Τι μπορείς να κάνεις: Αρχικά να απέχεις από το σεξ και να επισκεφθείς έναν ειδικό ο οποίος θα σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

8. Είσαι πρησμένη. 
Είτε έφαγες πολύ είτε έχεις κολίτιδα, ένα πρησμένο έντερο μπορεί να σε πονέσει πολύ όταν κάνεις σεξ.

Τι μπορείς να κάνεις: Να περιμένεις να χωνέψεις και να έχεις φροντίσει να έχεις πάει τουαλέτα πριν κάνεις σεξ.

9. Έχεις πολυκυστικές ωοθήκες. Το σεξ σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στην κοιλιά σου και καλό θα ήταν να ζητήσεις άμεσα τη συμβουλή του γιατρού σου.

Τι μπορείς να κάνεις: Να πας στο γιατρό σου ώστε να βρείτε την κατάλληλη θεραπεία.

10. Η στάση που κάνετε σεξ με τον φίλο σου δεν είναι ιδανική.  Αν κάνετε ακροβατικά με τον φίλο σου ή μια στάση που απαιτεί να είσαι φουλ γυμνασμένη είναι λογικό να νιώθεις ενοχλήσεις ή και πόνους.Τι μπορείς να κάνεις: Χαλαρώστε λίγο και δοκιμάστε κάτι που δεν απαιτεί επιδόσεις Ολυμπιακών αγώνων.


Πηγή: www.cosmopolitan.com

Leave a Reply