​Το προμελετημένο έγκλημα του κ. Τσίπρα

0


Της Γιώτας Μπάγκα

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες την Ευρωπαϊκή τους πορεία αναδεικνύουν έντονα τον ευρωσκεπτικισμό που κυριαρχεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των συμπολιτών μας. Ευθύνονται αναμφίβολα οι εταίροι και δανειστές μας με τα μέτρα- σοκ που επέβαλαν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μεγαλύτερο όμως μέρος ευθύνης αναλογεί στο λαϊκισμό που υπηρέτησε και υπηρετεί ο πρωθυπουργός και το κόμμα του.  

Και καθώς το 2017 προβλέπεται δυσοίωνο- ιδιαίτερα για το πιο ενεργό οικονομικά τμήμα της κοινωνίας, αυτό που δημιουργεί πλούτο και συντηρεί τις στρατιές των κομματικών διορισμών, διερωτάται και ο πιο καλόπιστος πολίτης: ο κ. Τσίπρας δεν βλέπει που οδηγούμαστε; Δεν βλέπει τι συμβαίνει;

Βλέπει και ξέρει…. 

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που εξ αρχής υπήρχε. Αυτό που αποκάλυψε ο πρώην σύντροφός του ο κ. Λαφαζάνης και ο Γιάνης – με ένα ν – Βαρουφάκης: η χώρα να πάει στη δραχμή. Γιατί το υποστηρίζω:

Ο κ.Τσίπρας εφαρμόζει το σκληρότερο μνημόνιο με ακραία μέτρα προσχηματικά διαπραγματευόμενος , στην ουσία υπακούοντας στους δανειστές.

Δεν προβαίνει σε καμιά μεταρρύθμιση.

Μοιράζει χρήματα –που βαφτίζει 13η σύνταξη για να είναι λαοφιλής.

Χτίζει ένα κομματικό κράτος με χιλιάδες διορισμούς κομματικών πελατών με μισθούς που ξεπερνούν κατά πολύ τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Στο χρονικό σημείο στο οποίο οι πολίτες θα έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους, θα βγεί ο κ. Τσίπρας και θα μας πει πόσο προσπάθησε να εφαρμόσει μέτρα που δεν πίστευε, πόσο έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει την ελληνική οικονομία και πόσο κακοί είναι οι Ευρωπαίοι δανειστές. Θα διεξάγει  δημοψήφισμα με το ερώτημα ευρώ ή δραχμή,  αφού τα ΜΜΕ που ελέγχει έχουν ασκήσει την κατάλληλη προπαγάνδα. Θα νικήσει ο λαϊκισμός όπως νικά τα τελευταία χρόνια… Η  μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με τόσα μέτωπα ανοικτά ( εθνικά, οικονομικά, μεταναστευτικό…) θα οδηγήσει τη χώρα στην κατάρρευση, όπως έγινε και στη Βενεζουέλα…. Δεν πειράζει όμως , γιατί θα είμαστε εθνικά υπερήφανοι…

Αν ήμουν αισιόδοξη, θα έλεγα πως ο λαός μπορεί να δώσει τέλος σ’ αυτό. Ποιος λαός όμως; Σαφώς όχι αυτός που πιστεύει στις διάφορες παραλλαγές του «λεφτά υπάρχουν»… όχι ο λαός που πιστεύει στα δισεκατομμύρια του Σώρρα . 

Απλά ήρθε η ώρα για να δοθεί η μεγάλη μάχη ανάμεσα στο λαϊκισμό και τη λογική. Κι ας ελπίσουμε να κερδίσει το κομμάτι του λαού που σκέφτεται με τον ορθό λόγο, το κομμάτι που εργάζεται σκληρά για την πρόοδο- συλλογική και ατομική. Το κομμάτι που αγωνίζεται να έχει μια χώρα που του αξίζει…

 

Leave a Reply