​Κόρινθος : Τα παράδοξα της Συμμαχίας Πολιτών και η άλλη πλευρά …

1

 Το ότι η Συμμαχία Πολιτών ακούγεται διαλυμένη, διαιρεμένη αποτελεί ένα διαρκές σούσουρο που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε και ποτέ δεν θα επαληθευτεί παρά μόνο λίγο πριν τις επόμενες εκλογές αν και εφόσον ο κ. Νανόπουλος επιλέξει μία διαφορετική πολιτική πορεία, γεγονός απίθανο έως σήμερα. 

Όλα δείχνουν ότι το σενάριο της διάλυσης αποτέλεσε μεθοδευμένο δημοσιογραφικό δημιούργημα της πλειοψηφίας  με αφορμή και το σήριαλ Πανταζή που παρουσιάζεται να μη βολεύεται στη λογική ότι είναι και αυτός ένας από τους 170. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαιως ότι ο Νανόπουλος επαναλαμβάνει διαρκώς ότι είναι επικεφαλής μεταξύ ίσων και αφήνει το συνδυασμό να λειτουργήσει με απόλυτα εθελοντικό τρόπο ώστε να αποκαλυψει ο καθένας και τις δυνατότητες του και το ρόλο του στην κοινωνία. Ταυτόχρονα πρέπει να αποδώσουν στον άχαρο ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην πλειοψηφία που έχει το ταμείο. 

Το έμπειρο πολιτικό μάρκετινγκ της πλειοψηφίας στοχεύει με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο στις προσωπικές φιλοδοξίες στελεχών της αντιπολίτευσης και τα οποία «τσιμπάνε» παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε μία παράταξη που έχασε τις εκλογές για λίγους ψήφους. 

  Η τακτική  Νανόπουλου βρίσκεται στο γεγονός ότι αφήνει την ίδια την κοινωνία να αξιολογήσει πόσο οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ή μη εκλεγμένα στελέχη της Συμμαχίας, ανταποκρίνονται στην ευθύνη μιας παράταξης 50%. Αυτό θα στοιχίσει βέβαια και σε στελέχη και σε πολιτικό κεφάλαιο που είναι άγνωστο αν αναπληρώνεταιωσε σε μια περιοχή που ο ένας στους 30-40 κατοίκους εχει ήδη εμπλοκή με τα κοινά με τα θετικά και τα αρνητικά …. 

  Όλοι τελικά θα κληθούν ακόμα και από την ίδια την πλειοψηφία τις  παραμονές των εκλογών να εξηγήσουν τι αντιπολίτευση έκαναν, αν λειτούργησαν ενωτικά και συλλογικά και αν τελικώς τίμησαν το 50% και τον επικεφαλής. 

Η λογική των ομαδαρχών και κοτζαμπάσηδων δείχνει να προσφέρει μόνο στην πλειοψηφία που το εχει πάει σε άλλο επίπεδο (Πασοκογενης είναι αλλωστε) και να μετατρέπει την ουσία της πολιτικής σε μικροπολιτικό και κοινωνικό πανηγυράκι που δεν προάγει τα πράγματα στο δήμο.  Βούτυρο στο ψωμί του Αλέκου λένε μερικοί.  

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα αν κανείς συνυπολογίσει πως πολλοί εκ των στελεχών της Συμμαχίας είναι στελέχη της ΝΔ και προφανώς δεν θα έχουν πολλές επιλογές στις επόμενες εκλογές. 

 Το δεύτερο σούσουρο περί περισσότερων υποψηφιοτήτων από την πλευρά της ΝΔ θα κληθούν να το εξηγήσουν όσοι το σκέφτονται την ώρα που συμμετείχαν σε μία παράταξη που πήρε 50% με τη ΝΔ να βρίσκεται στο στόχαστρο και την κοινωνία να δηλώνει αγανακτισμένη.  

Έχει ενδιαφέρον που η κριτική στον Νανόπουλο εξαντλείται στα προσωπικά τους και όταν οι ίδιοι θέλουν τον Νανόπουλο να αναλώνεται στα προσωπικά τους αντί να συνεισφέρουν ουσιαστικά στο έργο της αντιπολίτευσης και το έργο του ίδιου του επικεφαλής.   
Σε κάθε περίπτωση ο Νανόπουλος πρέπει να φτιάξει ένα άλλο ψηφοδέλτιο και πιθανόν να επιλέξει ένα διαφορετικό επικοινωνιακό μοντέλο ώστε να αντιπαραθέσει κάτι ηχηρό απέναντι σε μία πλειοψηφία που έχει σοβαρότατα εσωτερικά προβλήματα αλλά έχει τον τρόπο να τα κρύβει και τα διαχειρίζεται και επιμελώς και τα σβήνει γρήγορα από την μνήμη των ψηφοφόρων.  Αναρωτιόνται αρκετοί αν ο Νανόπουλος έχει χάσει τον έλεγχο, γιατί δεν κάνει μιντιακό παιχνίδι και πολλά ακόμα.  Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε πως πήρε 50% με τη πρώτη κάθοδο στις εκλογές; 

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία συντηρεί  μία ισχυρή εικόνα με απλά συνήθη εργάκια βιτρίνας ενώ η Συμμαχία ασχολείται με τις πολιτικές αγωνίες των στελεχών της δικαιώνοντας επικοινωνιακά  τον Πνευματικό που έχει πει ότι η Συμμαχία θα προσπαθήσει να πάρει τις εκλογές με γιουρούσι παρά το γεγονός ότι κάθε φορά που έρχονται εκλογές, ο ίδιος ο Πνευματικός διαρρέει ότι ανανεώνει τον συνδυασμό κατά 70% αλλά τελικά στα έδρανα κάθονται οι ίδιοι. 

   Αν τελικώς η μάχη είναι μεταξύ Πνευματικού και Νανόπουλου,  τότε οι ομαδάρχες έχουν απλώς χάσει την πολιτική πυξίδα του δήμου και εξαντλούνται στη προσωπική μάχη των ψήφων.  Κανείς όμως εκλέγεται και παίρνει θεσμικές θέσεις μόνο όταν κερδίζει ο συνδυασμός και ο επικεφαλής.  Αυτό δείχνουν να το γνωρίζουν καλύτερα στην πλειοψηφία.  Απομένει να μάθουμε αν η διαχείριση των πραγμάτων από τον Νανόπουλο δικαιωθεί στη κάλπη. 
Θ.Τ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. καλή η ανάλυση αλλά στη κόρινθο δεν είναι δημοτική αρχή κανένας πνευματικός και κανένας νανόπουλος, δημοτική αρχή είναι το προσωπικό συμφέρον και η αδιαφορία του κόσμου και έτσι θα είναι και στις επόμενες εκλογές

Απάντηση