​Κόρινθος : Ψάχνοντας την είδηση εκεί που δεν υπάρχει …

0


Επιστρέφω πίσω δύο με τρεις μήνες, τότε που το φιάσκο (ή μάλλον η συριζοζαριά)  του δημάρχου Κορινθίων για τη διαχείριση των απορριμμάτων κυριαρχούσε. Τότε που οι αποχωρήσεις και τα σενάρια για αυτές στο δήμο Κορινθίων έδιναν και έπαιρναν. Μία εποχή που αποκαλύφθηκε που τελικά πάνε και τι γίνονται τα σκουπίδια.  Φασαρίες,κινητοποιήσεις, τσακωμοί εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, πύρινοι λόγοι, μηνύσεις και κακός χαμός μέχρι να έρθει η έκθεση Κορινθία και κανά δύο ταξιδάκια του δημάρχου και … Όλα στη θέση τους. 

Σα να μη συνέβη τίποτα η πόλη της Κορίνθου πετάει, συλλέγει και ανακυκλώνει στον ίδιο κάδο, παρουσιάστηκαν οι νέες μακέτες για τα Περιβολάκια, η συνέχεια της γέφυρας φιασκο και τα πήγαινε-έλα με τους Ιταλούς ντι Πεσκαρα,  σαν να ξεκινάει νωρίς η προεκλογική περίοδος. Οι αγανακτισμένοι παραιτηθέντες εξαφανίστηκαν, νέοι υποψήφιοι δήμαρχοι εμφανίστηκαν και όλα πάνε καλά.

Αφου λοιπόν μας τελείωσε η φασαρία και ο αλληλοσπαραγμός,  η τοπική δημοσιογραφία που πρέπει να βρει λέξεις να γράψει,  χρειάζεται να βγάλει ειδήσεις απο το πουθενά, να τρίψει το πολιτικό θερμόμετρο γιατί ο υδράργυρος δεν ανεβαίνει, να ασχοληθεί με το Επιμελητήριο, με τις παραγοντάρες και άλλες τέτοιες προσωπικότητες. Μόνες ειδήσεις στην περιοχή θα λέγαμε ότι είναι το συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου και το κόψιμο της UNESCO που πέρασε και δεν άγγιξε τα προβλήματα των φτωχών της πόλης (δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί πλην των 25 που δούλευαν εκεί που να μπορουν να μας πουν ότι θα τους λείψει)

Η τοπική πολιτική ασχολείται με τις δουλειές της όπως πριν σα να μη τρέχει τίποτα.  Φασαρία στο δημοτικό συμβούλιο για να γράψουν οι κάμερες και να βγαίνει καμιά είδηση μέχρι να μάθουμε τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 γιατί βαρέθηκα να δημοσιεύω σενάρια.  Λύθηκε κανένα από τα προβλήματα για τα οποία πριν 2-3 μήνες γινόταν ο κακός χαμός στην Κόρινθο ; Γενικά έχει λυθεί κανένα σοβαρό θέμα; Πάμε απο το ενα στο άλλο όχι γιατί έχει δοθεί καποια λύση αλλά γιατί θα φαντάζουμε εμμονικοί αν συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτά. Σε συζητήσεις μου με άτομα από όλες τις παρατάξεις για τις συνεχείς αλλαγές της ατζέντας μου δηλώνουν και αυτοί προβληματισμένοι όμως “έτσι είναι τα πράγματα“.

Οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να πιάσεις κάποιο απο τα θέματα του παρελθόντος αφού ακόμα εκεί είναι, άλυτα και περιμένουν στωικά την προεκλογική περίοδο (άλλωστε πως να μη γίνεται αυτο σε μια χώρα που έχει νοοτροπία ΠΑΣΟΚ και εκλογές κάθε 10 μήνες ).

Οι δήθεν πολιτικές ζυμώσεις και πρωτοβουλίες αφορούν τη ζωηρή μας φαντασία που απλώς συντηρεί το μύθο και τελικά διαμορφώνει την τοπική πολιτική σκακιέρα. Οι μικροί παραμένουν μικροί και αναλώσιμοι ενώ οι μπροστάρηδες απλώς γελάνε με τα καμώματα όσων επιθυμούν αλλά δεν μπορούν και εκτίθενται.

 Το άρωμα στην ατμόσφαιρα δεν είναι κουραμπιέδες αλλά σήψη.

Υ.Γ Το γεγονός ότι τρεις άνθρωποι του κλάδου μας μπορεί να βρίσκονται σε 2 τετραγωνικά και να έχουν τόσο διαφορετική γνώμη για την πολιτική ζωή είναι υγειές. Παράλογο είναι να μη μπορούν να πιουν μια μπύρα όλοι μαζί λες και έχουν μεταξύ τους προβλήματα. Ποδοσφαιροποιηση με την Κορινθιακη πολιτική δεν έχει νόημα αφού το θέαμα που βλέπουμε στο χορτάρι απο τους παικταράδες μας δεν είναι καλό

Θ.Τ

Απάντηση