​Έκθεση : Χάνει ο Πνευματικός, χάνει και η πόλη της Κορίνθου

1

 Αύριο ξεκινάει η έκθεση Κορινθία 2016 και η οποία θα έχει πάνω απο 190 εκθέτες,  περίπου 35% περισσότερους από το 2014 που οργανώθηκε τελευταία φορά.   Μία έκθεση που το επικοινωνιακό επιτελείο του Πνευματικού χτυπάει διαρκώς τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος έκανε τα πάντα να την υποβαθμίσει, ακυρώσει κλπ.   Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι ένα τηλεοπτικό κανάλι έχει σχεδόν πλήρως αφιερωθεί (γιατί άραγε 😉  στον πόλεμο κατά του επιμελητηρίου και της έκθεσης.  

Δε ξέρω αν πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση πολιτικής σύγκρουσης του δημάρχου με οτιδήποτε διαφωνεί μαζί του αλλά ακόμα μία φορά ο Νανόπουλος έδειξε ότι στο πεδίο επιχειρηματικότητα,  σχέσεις με θεσμούς, κυβέρνηση κλπ ξέρει να κάνει τη δουλειά του.   Παρά την προσπάθεια του Πνευματικού, η έκθεση ενώνει και προσπερνά την μικροπολιτική.  Ο δήμαρχος Κορινθίων πρέπει επίσης να εξηγήσει πως γίνεται ο δήμαρχος Λουτρακίου να θέλει μόνιμα την έκθεση στο δήμο του, να κάνει έργα μαζί με το επιμελητήριο, να βγαίνουν οι άδειες γρήγορα και να πετυχαίνει μία άριστη συνεργασία που τελικώς βοηθάει τους δημότες του σε μία χρονική περίοδο που η επισκεψιμότητα και η κίνηση στο Λουτράκι μειώνεται λόγω Φθινοπώρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη γραφειοκραφεια ασχολούνται οι ίδιοι που δεν έβρισκαν άκρη απο 2 μήνες με τις υπηρεσίες του Λουτρακίου ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε πως και ο ίδιος κάνει όλες τις ενέργειες για να βγουν οι απαραίτητες άδειες την ίδια στιγμή που οι υπηρεσίες στην Κόρινθο έκαναν συνεχείς συνεντεύξεις τυπου (λιμενικό Ταμείο ).
Εννοείται ότι μία πετυχημένη διοργάνωση, μετά από τέτοια επίθεση,  προβάλλει ακόμα περισσότερο τον Νανόπουλο και συσπειρώνει ακόμα περισσότερο τη Συμμαχία Πολιτών τα στελέχη της οποίας έχουν ανάγκη από επικοινωνιακές και αντιπολιτευτικές νίκες και τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουν ότι αφενός η παράταξή τους οδηγεί την πολιτική ατζέντα αφετέρου η δημοτική αρχή έχει σοβαρά προβλήματα.  
Τα στοιχεία της έκθεσης είναι συντριπτικά και δείχνουν ότι η πόλη της Κορίνθου χάνει πραγματικά λεφτά και ευκαιρίες προβολής.   Όταν η έκθεση έχει πάνω απο 190 εκθέτες,  50 ομιλητές, ξεπερνά τους 40000 επισκέπτες, σκεφτείτε τι θα γινόταν στην πόλη της Κορίνθου το πενθήμερο της έκθεσης.  
Το χειρότερο είναι ότι το μέρος που διοργανώνεται δεν επιτρέπει ούτε στο Λουτράκι να πάρει όλη την προστιθέμενη αξία σε αντίθεση με την πόλη της Κορίνθου που αν γινοταν στο Λιμάνι ολο το χρήμα θα έπεφτε στην Κορινθιακη αγορά αφού θα ήταν στην καρδιά της πόλης. Ο χώρος στο Λουτράκι επιτρέπει στους εκθέτες απο Αθήνα να φεύγουν κατευθείαν για την πόλη τους το βράδυ κάτι που μειωνει τις διανυκτερεύσεις.
Με αφορμή την έκθεση αναδεικνύεται και η έλλειψη του προαστιακού στο Λουτράκι. Μια στάση στην είσοδο του Λουτρακίου τουλάχιστον θα απογείωνε το τουριστικό προϊόν του Λουτρακίου. Αυτό θα βοηθούσε και στο χαρακτηρισμό του Ισθμού ως είσοδο της Πελοποννήσου ειδικά αν απο εκεί αναλαμβάνει το ΚΤΕΛ.
ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ: Ο Πνευματικός γνωρίζει καλά ότι η έκθεση αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα για τον Νανόπουλο και ήθελε να αποτύχει.  Η πόλη της Κορίνθου τι φταίει ;


Θ.Τ

1 COMMENT

  1. τι πάει να πεί ‘τι φταίει η Κόρινθος’, αφού η Κόρινθος 3 φορές Πνευματικό ψήφισε!

Leave a Reply