Της Γιώτας Μπάγκα

Ο Νικόλας Μπράβος  είναι ένας 26χρονος νέος καλλιτέχνης, ηθοποιός και πιανίστας από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Είναι ένας νεαρός άνδρας που πέρασε από τους πρώτους στην Ιατρική Αθηνών και διαπρέπει στην ηθοποιία, ανεβαίνοντας ένα  – ένα τα σκαλιά της Τέχνης.

Ο Νικόλας με το βίντεό του climbing in the hill (ανεβαίνοντας το λόφο) εκπροσωπεί την Ελλάδα σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό για inspirational video διάρκειας ενός λεπτού της Sony. Με τους συνεργάτες του έφτιαξαν ένα βίντεο προβάλλοντας όχι μόνο το Ξυλόκαστρο, όχι μόνο την Κορινθία αλλά και το ελληνικό πνεύμα και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει: την αγάπη για την τέχνη, την αγάπη για την ελευθερία, τον αέναο αγώνα , το ξεπέρασμα των δυσκολιών, το ανέβασμα στο λόφο φορτωμένο με πέτρες από το νταμάρι….,

Ο Νικόλας είναι μια άλλη Ελλάδα. Αυτός και η γενιά του-αν και τους ψαλιδίσαμε τα όνειρα- δεν κάμπτονται. Αγωνίζονται με αισιοδοξία για τις δικές του κορυφές, έχουν δύναμη, παλεύουν ενάντια στις αντιξοότητες. Αγαπούν την πατρίδα τους και τον τόπο τους και τον επιλέγουν. Δεν φεύγουν. Αναζητούν τον εαυτό τους και τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν να βάζουν στόχους και μάχονται για να τους κατακτήσουν.

Ο Νικόλας και η γενιά του μας στέλνουν ένα  ξεκάθαρο μήνυμα: με θάρρος κι αγωνιστικότητα να θέσουμε τους στόχους μας και ν’ ανέβουμε τους λόφους μας , ατομικούς και εθνικούς, ακόμα και φορτωμένοι με τις πέτρες από τα νταμάρια μας. Κι όταν ανέβουμε ν’ ανοίξουμε τα χέρια- όπως ο Νικόλας- και να ατενίσουμε από την κορυφή το μέλλον που μας αξίζει ατομικά και εθνικά.