​Αν δεν το γράψει το ekorinthos, δεν είναι είδηση !

0

Με ρωτάνε φίλοι αναγνώστες, παράγοντες της τοπικής πολιτικής και ανυποψίαστοι δημότες γιατί στο ekorinthos δεν γράφουμε πληροφορίες του στυλ ο Μπαζιωτόπουλος προσχώρησε στον Πνευματικό,ο Χασικίδης μιλάει πολιτικά με τον Πανταζή, ότι ο Μήλιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, η Συμμαχία είναι σε κατάρρευση και διάφορα άλλα που κυκλοφορούν σε άλλες σελίδες και στα κοινωνικά δίκτυα.

Προφανώς τα παραπάνω δεν αποτελούν ειδήσεις ούτε καν σοβαρές φήμες για να ασχοληθεί κανείς και φυσικά περιορίζονται σε μια χούφτα ανθρώπους που απλώς περνάνε την ώρα τους με την παραπολιτική ή βγάζουν το μεροκάματό τους γράφοντας ότι θέλουν.  Ούτε κατέρρευσε ο Νανόπουλος,ούτε Πανταζής με Χασικιδη ξεκινούν να πάρουμε την πόλη, ούτε πόλεμος έγινε στο Στάδιο της Κορίνθου, ούτε βόμβες έπεσαν στα Περιβολάκια ούτε ο Μήλιος μάζεψε 200 ορκισμένους να τον βγάλουν περιφερειάρχη και δεν ξέρω τι άλλο θα διαβάσουν τα ματάκια μας.  

Τα πράγματα είναι απλά : αν δεν το γράψει το ekorinthos δεν είναι είδηση, ούτε καν σοβαρή φήμη προς αξιολόγηση.  Βέβαια αν κανείς παράγει 20 φήμες και 30 σενάρια την ημέρα, κάποιο παρόμοιο τελικώς ίσως συμβεί αλλά αυτό ούτε ενημέρωση είναι, ούτε καίει 60 χιλιάδες ψηφοφόρους του δήμου που δεν ασχολούνται. 

Απόδειξη για τα παραπάνω είναι ότι για όσα γράφονται τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει ούτε φωτογραφία και βίντεο αλλά ούτε καν μια δήλωση μιας γραμμής απο τους υποτιθέμενους πρωταγωνιστές.

Αντίστοιχη είναι η αλήθεια για τις λεγόμενες ειδήσεις βόμβες με τις οποίες ουδείς ασχολείται σοβαρά και ουδεμία αξία έχουν επί των κεντρικών θεμάτων που απασχολεί η ουσία της πολιτικής.   Οι μισοί Κορίνθιοι ουδέποτε έμαθαν γιατί αποχώρησε η Χρισταρά και ανεξαρτητοποιήθηκε ο Καρασάββας, οι άλλοι μισοί το ξέχασαν και ασχολούνται με άλλα σοβαρά ζητήματα ως οικογενειάρχες και επαγγελματίες. 

Άμα αρχίσουμε να βγάζουμε πολιτικές ειδήσεις από τις φωτογραφίες και τις ατάκες στα κοινωνικά δίκτυα τότε στις επόμενες εκλογές δήμαρχος θα βγει ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου … και εγώ αντιπρόεδρος του Τράμπ …  Οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι επίδοξοι υποψήφιοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το πάρτυ αφορά 12 μήνες πριν τις εκλογές. Όποιος έχει κάνει εκλογές ξέρει πολύ καλά  το πράγμα.

Θα επανέλθω με κάποια σχόλια για τους δημοτικούς συμβούλους σύντομα και με βάση ρεπορτάζ και όχι σενάρια και ιστοριούλες για μωρά.

Υ.Γ Η πολιτική και οι προχωρήσεις εχουν πολλές συνιστώσες για να ολοκληρωθούν. Ο καφές στο Pastel μπορεί να είναι μια απο αυτες Όμως χρειάζονται πολλοι καφέδες και οι συναντήσεις αυτές στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σχεδόν αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία και του Δημοτικού Συμβουλίου. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Θ.Τ

Leave a Reply