​4ο ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΑΣΠ στην Κορινθο

0


Για 4η συνεχή χρονιά, η ΠΑΣΠ Κορίνθου διοργανώνει το 4ο Διήμερο Συνέδριο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών στην Κόρινθο, με θέμα: «Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες εξελίξεις και η θέση της Ελλάδας», και θα λάβει χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κορίνθου (Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Κορινθίων) την 26η και 27η Απριλίου.

Πιστή στο καθήκον της, που δεν είναι άλλο από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας γύρω από επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο και σχετίζονται άμεσα με τον αντικείμενο σπουδών των φοιτητών των δύο τμημάτων της Κορίνθου.

Η ΠΑΣΠ Κορίνθου προσκαλεί τους φοιτητές και την τοπική κοινωνία της Κορίνθου να παρευρεθούν στο 4ο Συνέδριο, να συμμετάσχουν ενεργά στις εργασίες του και να συζητήσουν μαζί με τους προσκεκλημένους μας ζητήματα, που άπτονται της παγκόσμιας και εγχώριας ατζέντας.

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν οι παρακάτω θεματικές:

«Οι εξελίξεις στην Τουρκία του Ερντογάν: Δημοκρατία, διακρατικές σχέσεις και μειονότητες σε κίνδυνο;»

Τετάρτη 11.30-13.30

Ομιλητές: Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης (Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου), Νίκος Μιχαηλίδης (Καθηγητής στο Princeton)
«Το παζλ του ελληνικού πολιτικού συστήματος: πολιτικές εξελίξεις, εκλογικό σύστημα, αποχή, νέοι»

Πέμπτη 11.30-13.30

Ομιλητές: Χρύσανθος Τάσσης (Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)
«Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων: Από την “Ευρώπη των Λαών” στην Ευρώπη των λίγων και ισχυρών.»

Πέμπτη 14.00-16.00

Ομιλητές: Παύλος Χρηστίδης (Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ, Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ), Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, πρ. Υπουργός Παιδείας, πρ. Βουλευτής Πειραιά με τη ΝΔ)
«Ευρωπαϊκή Πολιτική για το προσφυγικό – Από την κοινή πολιτική στην ευέλικτη αλληλεγγύη»

Πέμπτη 17.00-18.30

Ομιλητές: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρ. Υφυπουργός Παιδείας, Βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ)

Απάντηση