Τα μνημεία της Αρχαίας Κορίνθου και οι ανθρώπινες ιστορίες τους

0

Διαδικτυακή διάλεξη με δυνατότητα ζωντανής συμμέτοχής του κοινού

«Τα μνημεία της Αρχαίας Κορίνθου και οι ανθρώπινες ιστορίες τους:

Εκπαιδευτικές Δράσεις και Προοπτικές»

Πέμπτη 16, Ιουλίου 2020

6:00μμ (Ελλάδα – EEST), 11:00πμ (Η.Π.Α. EST)

Τρόποι παρακολούθησης:

Ζωντανά με την συμμετοχή του κοινού (απαιτείτε εγγραφή)
https://zoom.us/webinar/81513055716

Ζωντανά χωρίς εγγραφή

https://www.ascsa.edu.gr/news-and-events/live-stream-and-video-archive/livestream

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

Η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε μία ακόμη ζωντανή μετάδοση, που θα πραγματοποιηθεί μέσα από το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, με τίτλο ” Τα μνημεία της Αρχαίας Κορίνθου και οι ανθρώπινες ιστορίες τους: Εκπαιδευτικές Δράσεις και Προοπτικές“.

Η διάλεξη αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια ενός κύκλου ζωντανών μεταδόσεων που πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, με σκοπό την διαρκή επαφή και ευαισθητοποίηση το κοινού.

Στην συζήτηση θα συμμετέχουν η Παναγιώτα Κασίμη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Δρ. Ιουλία Τζώνου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ανασκαφών Κορίνθου της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Θα μας μιλήσουν για την έντονη αρχαιολογική και ερευνητική δραστηριότητα στην Αρχαία Κόρινθο, τόσο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, όσο και από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, η οποία δημιουργεί ανοιχτούς ορίζοντες για εκπαιδευτική δράση με αντικείμενο το μνημειακό πλούτο και τις ιστορίες των ανθρώπων που τον δημιούργησαν. Σκοπός τους είναι να θέσουν ερωτήματα για τη διαχείριση αυτής της εκπαιδευτικής διάστασης.

Για ποιο λόγο πρέπει να υπάρξει αυτή η διαχείριση, με ποιο σκοπό, πως και σε ποιους απευθύνονται οι εκπαιδευτικές δράσεις. Θα μας θέσουν τους προβληματισμούς τους, και θα προσδιορίσουν ποια είναι τα εμπόδια, καθώς και τι χρειάζεται να γίνει για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Τέλος, θα συζητήσουν τις δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει μέσα από πολυσχιδείς συνεργασίες σε μια ευρεία θεματική.

Η διάλεξη απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, ενώ είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε και τις δικές σας προτάσεις μέσω της διαδραστικής συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της παρουσίασης.

Προκειμένου να μπορείτε να συμμετάσχετε στην συζήτηση, παρακαλούμε να εγγραφείτε ακολουθώντας το σύνδεσμο (https://zoom.us/webinar/81513055716)

Leave a Reply