Άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζητά ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ο οποίος χαρακτηρίζει εκτός ελέγχου την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, προειδοποιώντας ότι ασθενείς και επιχειρήσεις έχουν φτάσει σε ακραία σημεία αντοχής και επιβίωσης.

O πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Κωνσταντίνος Φρουζής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έκανε λόγο για νοσηρό κλίμα, το οποίο επιβαρύνεται διαρκώς χωρίς λόγο από νέα, οριζόντια μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο Υγείας.

»Το κράτος οφείλει στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τελευταία φορά που καταβλήθηκαν ουσιαστικά χρήματα στη φαρμακοβιομηχανία ήταν το 2006», τόνισε χαρακτηριστικά.

»Έκτοτε», πρόσθεσε, »σωρεύονται χρέη τα οποία δεν αποπληρώνονται, όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ η ρύθμιση των οφειλών της περιόδου 2007 – 2009, οδήγησε, τελικά, σε «κούρεμα» των ομολόγων και ζημία 1 δισεκατομμυρίου ευρώ από τις επιχειρήσεις μας, για το οποίο και ζητάμε αποζημίωση».

Σε ερώτηση, εάν οι εταιρείες του κλάδου θα προχωρήσουν σε διακοπή παράδοσης φαρμάκων, μέχρι να εξοφληθούν ή να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ απάντησε ότι »δεν υπάρχει τέτοια προοπτική», εκφράζοντας την ελπίδα η συνάντηση με τον πρωθυπουργό να γίνει άμεσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here