Την αποστολή αντιγράφου της λίστας με τους 1.991 Έλληνες φοροφυγάδες στην ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από την επικεφαλής του Δ.Ν.Τ Christine Lagarde, η βουλευτής Ηλείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

«Με την ιδιότητα της Βουλευτού του Ελληνικού κοινοβουλίου απηύθυνα σήμερα επιστολή προς την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζητώντας από την κα. Κριστίν Λαγκάρντ να αποστείλει στη νέα ελληνική κυβέρνηση αντίγραφο της λίστας Φαλτσιάνι, που περιέχει 1.991 ονόματα Ελλήνων υπόπτων για φοροδιαφυγή», τονίζει σε δήλωσή της η κυρία Αυγερινοπούλου, η οποία έκανε, όπως επισημαίνει, το συγκεκριμένο αίτημα με αφορμή την απώλεια της «Λίστας Φαλτσιάνι», που είχε παραδοθεί στον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την τότε ομόλογό του κα. Κριστίν Λαγκάρντ

«Η απώλεια της διεθνούς αξιοπιστίας του ελληνικού κράτους έχει ονοματεπώνυμο. Θα κληθούν ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι συν αυτώ να καταθέσουν για την τύχη του περίφημου cd; Τι παιχνίδια παίχτηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου; Την αποτυχία ή την ηθελημένη αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής κινδυνεύουν να πληρώσουν σήμερα χαμηλοσυνταξιούχοι, συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. και μισθωτοί με παιδιά», προσθέτει η βουλευτής Ηλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here