Υποσημειώσεις: Η Χρυσή Αυγή κι η ελευθερία της έκφρασης

0

 

MIHALOLIAKOS

 

Και ξαφνικά, η Χρυσή Αυγή πουθενά. Σε κανένα κανάλι, σε κανένα πάνελ, σε καμιά συζήτηση. Κάποιοι είπαν για συνωμοσία, ότι μάλλον τους φοβούνται. Μήπως πίσω απ όλα κρύβονται οι εβραίοι, οι μασόνοι, οι illuminati, τα νεφελίμ.

Είναι ένα χτύπημα στη δημοκρατία; στην ισονομία; Στην ελεύθερη έκφραση; Δεν ξέρω, ξέρω όμως σίγουρα πως είναι ένα ευθύ χτύπημα στη σάτιρα. Τολμώ να πω ότι η Χρυσή Αυγή είναι τόσο ανατρεπτική στους ισχυρισμούς της όσο κι η σάτιρα. Ποιος θα πιανόταν με το αρνί στην πλάτη και θα ισχυριζόταν οτι τον απήγαγε τ αρνί;

Ο Κασιδιάρης έχει τατουάζ τη σβάστικα και μας λέει ότι είναι tribal. O Μιχαλολιάκος κι ο Παππάς είχαν σπίτι τους σε κάδρα τον Χίτλερ και μας λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είναι ο Τσάρλι Τσάπλιν απ τον Μεγάλο Δικτάτορα. Η αλβανή φίλη του Λαγού ήταν καθοδηγήτρια μέσα στην οργάνωση όπως αν θα έβρισκες στην Κου Κλουξ Κλαν μαύρο στέλεχος κι ο Παναγιώταρος έκανε εισαγωγή μπλουζάκια απ το Πακιστάν απ τα οποία έκοβε τις ταμπελίτσες με το “made in Pakistan”, κάτι που σε κάνει να σκεφτείς ότι γι αυτό κυνηγούσαν τους πακιστανούς, για να τους πάρουν τα μπλουζάκια.

Κι όλ αυτά, πραγματικά όλα, σύμφωνα με τον Χ.Παππά είναι προβοκάτσιες εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ο Γκέμπελς πάντως δήλωση του τύπου «10.000.000 προβοκάτορες ολοκαυτώθηκαν για να εκθέσουν το ναζισμό» δεν έκανε.

Δεν τους καλούν να μιλήσουν λοιπόν στα κανάλια. Μα πώς να μιλήσουν που σε κάθε συγκέντρωση των χαυγιτών κάνουν και μια αντισυγκέντρωση τα σημεία στίξης;

Πώς να μιλήσεις με ανθρώπους που μισούν τους μετανάστες επειδή ξέρουν καλύτερα ελληνικά απ αυτούς;

Πώς να μιλήσεις με τον Ματθαιόπουλο που έγραψε τραγούδι με στίχο «μίλα ελληνικά ή ψόφα» και που τελικά θεωρείς ότι ταιρίαζει περισσότερο να το γραψε για τους ομοιδεάτες του.

Τι συζήτηση να κάνεις και πώς να συνεννοηθεις με ανθρώπους που αποκάλεσαν τη μεταπολιτευση πραξικοπημα και τον Γλέζο προδότη; Απλώς δεν μπορεί να υπάρξει καμιά λογική αλληλουχία νοήματος και κανένας συνειρμός. Αν και μεταξύ μας, εδώ που τα λέμε ο Γλέζος είναι προδότης, αν είσαι γερμανοτσολιάς.

Δεν μιλούν. Δεν είναι αυτός ο συνήθης τρόπος της έκφρασης τους. Απειλούν με βία, όσους τους κατηγορούν οτι απειλούν με βία, βρίζανε και βαρούσανε τους οπερατέρ, γιατί τους δείχναν σε πλάνα να βρίζουνε και να βαρούνε, η Ζαρούλια έχει φτύσει, ο Κασιδιάρης έχει φτύσει, ο Παππάς έχει ουρήσει κι εσύ κάποια στιγμή αναρωτιέσαι «τι διάολο κάνουν; Μοιράζουν DNA; Μαρκάρουν την περιοχή τους;»

Εντέλει συνειδητοποιείς ότι ο λόγος που δεν τους καλούν να μιλήσουν είναι απλώς γιατί ο διάλογος* δεν περιλαμβάνει βία. Όυτε ψυχολογική, όυτε φυσική. Βρισιές, νερά, μπουνιές, φτυσίματα και ούρα.

Η δημοκρατία λειτουργεί. Η Χρυσή Αυγή ακούγεται αλλά δε χρειάζεται να την ακούμε. Η Χρυση Αυγή είναι ακόμη ένα νόμιμο κόμμα αλλά όπως και το νόμιμο δεν ειναι πάντα ηθικό έτσι και το νόμιμο δεν είναι πάντα νομιμοποιημένο.

*Διάλογος. Η συζήτηση ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους (για την επίλυση προβλήματος, την ανταλλαγή πληροφοριών, την ανταλλαγή ιδεών ή απόψεων κ.λπ.)

 

Πηγή: The Huffington Post

Leave a Reply