Υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας την αναβάθμιση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, έργο 1,27 εκ. ευρώ

0

Σύμβαση για την κτηριολογική και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, έργο προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στην Κόρινθο, στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας.

Ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με την πρόεδρο του εν λόγω μουσείου, αρχαιολόγο Μαρία Μέξια και τα μέλη του Δ.Σ., προς τους οποίους δήλωσε ότι η Περιφέρεια προτίθεται -μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί και με τον Δήμο Κορινθίων- να συνδράμει στα λειτουργικά έξοδα του φορέα.

Ακολούθησε σειρά συναντήσεων του Π. Νίκα με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Κορινθίας, μεταξύ των οποίων τον πρώην δήμαρχο Αθικίων Πέτρο Λέκκα και τους προέδρους Ξυλοκέριζας και Αρχαίας Κορίνθου Νίκο Κίννα και Κώστα Παπαϊωάννου αντίστοιχα.

Στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών συζητήθηκαν ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως ο καθαρισμός στο ρέμα των Κεγχρεών αλλά και η πορεία των έργων ανασυγκρότησης στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας που επλήγη από τις πυρκαγιές του περυσινού καλοκαιριού, ενώ ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το θέμα της προστασίας της γης από πλημμύρες. Επίσης συζητήθηκε το θέμα του φωτισμού στο κάστρο του Ακροκόρινθου, έργο του οποίου η μελέτη αναμένεται να παραδοθεί σε περίπου έναν μήνα.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση με την Βασιλική Ευστρατιάδου, πρόεδρο της Μικρασιατικής Στέγης Κορινθίας, συζητώντας μεταξύ άλλων την προοπτική συνεργασίας και της υποστήριξης της δράσης του εν λόγω συλλόγου, αλλά και ενδεχόμενη συνδρομή από την Περιφέρεια -με παράλληλη συμμετοχή και του Δήμου Κορινθίων- για την κατασκευή κτηρίου, σε ήδη υφιστάμενο οικόπεδο.

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης είχε συνεργασία στην Π.Ε. Κορινθίας με στελέχη της Περιφέρειας.

Leave a Reply