Χρονια πολλα Ελλαδα με ….Τσιλαδιά Μεσσηνίας

0

tsiladia-575x262

  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμο σε : 50m

 

Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Μεσσηνία όπως μας την εμπιστεύτηκε η κυρία Μαντώ Ηλιοπούλου από το εστιατόριο Θάμα. Οι σταφίδες δίνουν στη σάλτσα της ντομάτας μια ιδιαίτερη,  ελαφρώς γλυκόξινη γεύση που μεταμορφώνουν τον μπακαλιάρο σε ένα πιάτο απίστευτης νοστιμιάς.

tsiladia_olivemagazine.gr

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο, σε φέτες
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι σταφίδα μαύρη Κορινθιακή
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας φρέσκιας
  • 3 ντομάτες, σε ροδέλες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στην ενότητα Συμβουλές.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μελώσουν, ρίχνετε το χυμό της ντομάτας, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι και τις σταφίδες.

Βήμα 3

Σε ένα ταψί στρώνετε τις ροδέλες της ντομάτας, από πάνω ακουμπάτε τις φέτες του μπακαλιάρου και τα δαφνόφυλλα.

Βήμα 4

Περιχύνετε το φαγητό στο ταψί με τη σάλτσα από το τηγάνι και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι το λάδι να βγει στην επιφάνεια. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

olive.gr

Leave a Reply