Χαλάει ο καιρός από σήμερα – Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

0

Χαλάει ο καιρός από σήμερα - Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Αττική
Αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι και μετά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Από το απόγευμα αναμένονται και καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ανατολικά. Τη νύχτα θα πέσουν χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί και κατά περιόδους ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ

Αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα «δώσουν» τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται κυρίως για τις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές, οι οποίες στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και μέχρι το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μετρά). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείχνει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές θα έχουν σήμερα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από 1.200 μετρά), της δυτικής Στερεάς (πάνω από 900 μετρά), ενώ στην Ήπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μετρά). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο το θερμόμετρο θα δείχνει 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Απάντηση