Ώρα μηδέν για την πιο κρίσιμη απόφαση του ελληνικού λαού – Ένα ερώτημα, πολλά διλήμματα και στο βάθος… το χάος!

0

paravan_518_355

Η καρδιά της ευρωζώνης χτυπά στην Ελλάδα – Ανοίγουν το πρωί στις 07.00 οι κάλπες του δημοψηφίσματος, με ένα ερώτημα που έχει μπερδέψει τον ελληνικό λαό
– Το κλίμα ανασφάλειας ενίσχυσαν σενάρια περί κουρέματος καταθέσεων από Δευτέρα, αλλά και σχέδια βοήθειας σε περίπτωση ανθρωπιστικής κρίσης και ενδεχόμενο Grexit
– Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, δηλώνει σε… επιφυλακή και υπόσχεται να μην αφήσει τον ελληνικό λαό να πεινάσει
– Την ίδια στιγμή ο Γιάνης Βαρουφάκης προετοιμάζεται για “πόλεμο”
– “ Έχουμε αποθέματα πετρελαίου για 6 μήνες και φαρμάκων για 4”, φέρεται να δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ
– Μάθετε πού ψηφίζετε και τι πρέπει να προσέξετε στο ψηφοδέλτιο
– Στις 19.00 κλείνουν οι κάλπες, στις 21.00 το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα

Ναι ή όχι καλούνται να πουν σημερα Κυριακή (5/07/2015) οι Έλληνες ψηφοφόροι στο κρίσιμο δημοψήφισμα για τις προτάσεις των δανειστών. Να σημειωθεί ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, ενώ για να είναι νόμιμο το δημοψήφισμα θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος.

Με την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.ypes.gr), οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213 136 1500.

Μετά από εγγραφή τους σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, στον τόπο όπου υπηρετούν θα ψηφίσουν σημερα Κυριακή (5/7) οι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που υπηρετούν σε τόπο διαφορετικό απ’ αυτόν στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Για πρώτη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες, εκ των οποίων 55.206 άνδρες και 53.165 γυναίκες. Ο συνολικός αριθμός του εκλογικού σώματος είναι 9.855.029, εκ των οποίων 4.772.029 άνδρες και 5.082.965 γυναίκες.
Τη μηχανογραφική επεξεργασία του αποτελέσματος θα αναλάβει η Singular Logic, όπως συνέβη με όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές, δημοτικές, ευρωεκλογές) από το 1981 και μετά. Η διαφορά είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία θα αλλάξει το απαραίτητο λογισμικό για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του δημοψηφίσματος.
Οι εκλογείς θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια

Στο πρώτο ψηοδέλτιο αναγράφεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος που είναι: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»).
Παραπλεύρως, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μία εκ των απαντήσεων: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ.
Η επιλογή γίνεται με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση.Το δεύτερο ψηφοδέλτιο είναι το λευκό, ενώ ως τέτοιο θα λογίζεται και το πρώτο ψηφοδέλτιο εάν δεν φέρει σταυρό.

Εκπτώσεις για τις μετακινήσεις

Εκπτώσεις στα εισιτήρια έως και 50% περιμένουν τους πολίτες που επιθυμούν να φτάσουν στον τόπο όπου ψηφίζουν, με τρένο, λεωφορείο του ΚΤΕΛ ή με πλοίο.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνει έκπτωση 50% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Οι εκπτώσεις ισχύουν από 1 έως 6 Ιουλίου.Στα ΚΤΕΛ ισχύει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος. Εκπτώσεις που κυμαίνονται από 20 έως 50% συμφώνησαν να προσφέρουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για όσους ταξιδέψουν με πλοίο, για το δημοψήφισμα, έπειτα από αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. Το ύψος της έκπτωσης καθορίστηκε από τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
Ανοιχτά θα είναι τα διόδια Σάββατο και Κυριακή, ημέρα του δημοψηφίσματος, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους. Την Κυριακή δωρεάν θα είναι η διέλευση και από τα διόδια της Αττικής οδού.

Έκδοση Δελτίου Ταυτότητας

Υπενθυμίζεται ενδεικτικά ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:
– Δύο πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6 χ 3,6 εκ.
– Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία
– Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο)
– Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση).
Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/η, την βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος, που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.

Leave a Reply