Τραυματίστηκε σε αγώνα τοπικού και τον μετέφεραν με ξαπλώστρες παραλίας!

0

Πήγε να παίξει ποδόσφαιρο χθες το απόγευμα στα Τζαννάτα ο τερματοφύλακας των Πρόννων, Σπήλιος Καστής και έφυγε με ασθενοφόρο από το γήπεδο. Χτύπησε πολύ σοβαρά στην σπονδυλική στήλη και στον αυχένα μετά από σύγκρουση που είχε με τον Αρμάντο Ντετλάλα των Διλινάτων.

Ηταν το 80ο λεπτό της αναμέτρησης, με τα Διλινάτα να προηγούνται 2-1 των Πρόννων. Ο Κλειτογιάννης θα βγάλει μπροστινή μπαλιά για τον Ντετλάλα, αυτός θα προλάβει να τσιμήσει την μπάλα με το κεφάλι, θα την στείλει στα δίχτυα για 3-1, ωστόσο θα συγκρουστεί σφοδρά με τον εξερχόμενο γκολκίπερ των γηπεδούχων και θα βρεθούν και οι δύο στο έδαφος

Πιο τυχερός ο παίκτης των Διλινάτων θα σηκωθεί μετά από πέντε περίπου λεπτά, ωστόσο ο συνάδελφός του των Πρόννων φάνηκε να έπαθε χοντρή ζημιά. Αμέσως σήμανε συναγερμός, ο γιατρός του αγώνα, Ανδρέας Τσιμάρας, διαπίστωσε από την πρώτη στιγμή το μέγεθος του προβλήματος και έδωσε εντολή να έρθει ασθενοφόρο για να παραλάβει τον ποδοσφαιριστή που κείτονταν ακίνητος στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κάτσης είχε πάθει σοκ και για κάποια λεπτά δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα. Ο γιατρός προσπάθησε και τον επανέφερε σκεπάζοντάς τον άμεσα με κουβέρτες και μπουφάν και ζητούσε επίμονα φορείο για να μεταφερθεί στο ιατρείο του γηπέδου για να μην παγώσει. Εδώ αρχίζουν τα ευτράπελα…

Έσπασαν το ιατρείο και το βρήκαν γεμάτο… ξαπλώστρες
Το ιατρείο του γηπέδου εν ώρα αγώνα ήταν κλειστό και ο πρόεδρος των Πρόννων, Σπύρος Σολωμός, αναγκάστηκε να σπάσει το παράθυρο για να μπει μέσα. Όμως, αυτό που αντίκρυσε ήταν μια στίβα ξαπλώστρες ξεχασμένες και αποθηκευμένες από το καλοκαίρι. Φορείο πουθενά. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής εξακολουθούσε να βρίσκεται μπρούμητα στο έδαφος, με την θερμοκρασία του σώματός του ολοένα και να κατεβαίνει.

Το ασθενοφόρο από το Αργοστόλι δεν ερχόταν (αλήθεια η Σάμη που είναι πιο κοντά δεν διαθέτει ασθενοφόρο;) και οι άνθρωποι που είχαν μαζευτεί είχαν πανικοβληθεί και σιχτήριζαν από τον πιο μικρό μέχρι τον Πρωθυπουργό. Η κατάσταση του τραυματισμένου παίκτη γινόταν ολοένα και πιο δύσκολη, μέχρι που εμφανίστηκε μια ξαπλώστρα για να τον μεταφέρουν.

Φυσικά η μεταφορά δεν έγινε ποτέ. Μία ώρα και είκοσι λεπτά αργότερα από τον τραυματισμό φάνηκε το ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον Σπήλιο Κάστη στο Νοσοκομείο Αργοστολίου συνοδευόμενο από τον γιατρό του αγώνα και τον πρόεδρο των Πρόννων. Λίγο αργότερα θα υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του ποδοσφαιριστή.

Τα ερωτήματα πολλά για το αποψινό συμβάν
Ο τραυματισμός του τερματοφύλακα των Πρόννων έφερε στην επιφάνεια πολλά προβλήματα αναφορικά με την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Το πιο βασικό από όλα είναι πως το συγκεκριμένο γήπεδο πήρε άδεια για να γίνονται εκεί αγώνες. Μιλάμε για ένα χωράφι γεμάτο τριφύλλι, μολώχες και… σπαράγγια. Το ξεπερνάμε αυτό για την οικονομία του χρόνου.

Είναι δυνατόν το ιατρείο του γηπέδου να είναι κλειστό εν ώρα αγώνα και μάλιστα να μην γνωρίζει κανένας που είναι τα κλειδιά; Το άκρον άοτο της μαλακίας που δέρνει μερικούς από εμάς, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν εξουσία και λαμβάνουν αποφάσεις όμως είναι άλλο. Ποιος διεστραμμένος νους έδωσε την εντολή στο ιατρείο να αποθηκευτούν ξαπλώστρες παραλίας;

Εκεί όπου έπρεπε να βρίσκεται ο τραυματισμένος ποδοσφαιριστής βρίσκονταν ξαπλώστρες. Μήπως ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ (σε αυτή ανήκει το γήπεδο) πρέπει να δώσει εξηγήσεις; Μήπως ο Αντιδήμαρχος της περιοχής πρέπει να απολογηθεί και να δηλώσει άμεσα την παραίτησή του για το γεγονός ότι στο διπλανό δωμάτιο από το ιατρείο είναι αποθηκευμένα μηχανήματα του Δήμου; Μήπως ο Δήμαρχος πρέπει επιτέλους να πάρει κεφάλια, από το να παίρνει τον καφέ του στα διάφορα καφέ του Αργοστολίου ή να τρώει σολωμό σε κάποια σπίτια εφοπλιστών; Μήπως η ΕΠΣΚΙ να αναλάβει και αυτή τις δικές της ευθύνες. Θα επανέλθουμε στο θέμα…

Πηγή: efimeridakefalonia.gr 

Leave a Reply