Τούρκος βουλευτής: Ο Ερντογάν θα κάνει δώρο την Κύπρο στην Ελλάδα

0

Tην Τρίτη 11 Απριλίου, θα επαναληφθούν oι συνομιλίες για το Κυπριακό, που διακόπηκαν τον Φεβρουάριο, αναφέρει ανακοίνωση του ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Άιντε.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επανέναρξη των συνομιλιών είναι αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στις Βρυξέλλες του γ.γ. του ΟΗΕ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και των χωριστών επαφών με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, που είχε το τελευταίο διάστημα ο ειδικός σύμβουλος τού Αντόνιο Γκουντέρες.

Tην ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ και επικαλείται η Καθημερινή της Κύπρου
ο βουλευτής του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ουμίτ Οζντάγ, ο οποίος έχει διαγραφεί από το κόμμα επειδή στο δημοψήφισμα στηρίζει «Όχι», δήλωσε ότι «την επόμενη χρονιά η Τουρκία με τις συνεχείς υποχωρήσεις της να κάνει δώρο την Κύπρο στην Ελλάδα».

Ο Τούρκος βουλευτής είπε ότι «την περίοδο που ακολουθεί θα αρχίσει συζήτηση για αλλαγή του ονόματος της Τουρκικής Δημοκρατίας σε “Ομοσπονδιακή Ανατολική Δημοκρατία”» και πρόσθεσε: «την επόμενη χρονιά θα γίνει λόγος με τις υποχωρήσεις στην διαδικασία του Κυπριακού να δοθεί δώρο η Κύπρος στην Ελλάδα».

«Οι Ε/Κ συνεχίζουν να εκφράζουν τις απαιτήσεις τους γι ‘αυτό. Η πρώτη τους απαίτηση είναι να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από το νησί. Στη διαδικασία των επόμενων ημερών, πιστεύω ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα πει ναι στο να θαφτεί στην ιστορία η “τδβκ”».

Απάντηση