Οι τουρκικές αρχές ερεύνησαν ένα αρμενικό αεροπλάνο αφού το υποχρέωσαν να προσγειωθεί στην ανατολική πόλη Ερζερούμ, έγινε γνωστό από πηγές της υπηρεσίας που ελέγχει τα κρατικά αεροδρόμια της Τουρκίας.

Το αρμενικό αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από την Αρμενία στο Χαλέπι της Συρίας, δήλωσε αξιωματούχος από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι θα του επιτραπεί να συνεχίσει την πτήση του αν δεν βρεθεί τίποτε άλλο.

Την ίδια ώρα, τη βοήθεια των ιρανικών αρχών για την επίτευξη εκεχειρίας στη Συρία στη διάρκεια της ισλαμικής γιορτής του Έιντ αλ-Άντχα αργότερα αυτόν τον μήνα, ζήτησε ο διεθνής μεσολαβητής στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Ο Μπραχίμι διατύπωσε το αίτημα αυτό στη διάρκεια των συνομιλιών του με Ιρανούς ηγέτες στην Τεχεράνη, η οποία υποστηρίζει τις προσπάθειες του Άσαντ να καταπνίξει τη 19μηνη εξέγερση.

«Ο Μπραχίμι απηύθυνε έκκληση στις ιρανικές αρχές να βοηθήσουν στην επίτευξη εκεχειρίας στη Συρία στη διάρκεια της θρησκευτικής μουσουλμανικής γιορτής Έιντ αλ-Άντχα», δήλωσε ο εκπρόσωπός του αναφερόμενος στην ισλαμική γιορτή που αρχίζει γύρω στις 25 Οκτωβρίου και διαρκεί αρκετές ημέρες.

Ο Μπραχίμι υπογράμμισε ακόμα ότι η κρίση στη Συρία «κλιμακώνεται καθημερινά και υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη να σταματήσει η αιματοχυσία». «Μια εκεχειρία θα βοηθούσε στη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δρομολόγηση μιας πολιτικής διαδικασίας», φέρεται ότι δήλωσε ο Μπραχίμι.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD), οι Σύροι πρόσφυγες στους καταυλισμούς της Τουρκίας ξεπέρασαν τους 100.000. Συνολικά 100.363 είναι οι επισήμως καταγεγραμμένοι Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται σε περισσότερους από 12 καταυλισμούς κατά μήκος των συνόρων. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία που δεν έχουν καταγραφεί από τις αρχές καθώς φιλοξενούνται σε συγγενείς.

 

http://news.pathfinder.gr/world/news/816685.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here