Σχεδόν ένα χρόνο μετά το βίαιο θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι, βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο πρώην ηγέτης δεν σκοτώθηκε από εξοργισμένους Λίβυους, αλλά από Γάλλο πράκτορα που έδρασε σύμφωνα με εντολή του Νικολά Σαρκοζί.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο πράκτορας των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών εισχώρησε στον βίαιο όχλο που είχε περικυκλώσει τον Καντάφι και ήταν αυτός που τελικά τον πυροβόλησε στο κεφάλι, θέλοντας να εξασφαλίσει ότι ο συνταγματάρχης δεν θα συλληφθεί ζωντανός.

Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται διπλωματικές πηγές από την Τρίπολη, σύμφωνα με τις οποίες ο Νικολά Σαρκοζί που τότε βρισκόταν στην προεδρία της Γαλλίας, δεν ήθελε να περάσει από ανάκριση ο Καντάφι, καθώς μπορεί να αποκάλυπτε τους ύποπτους δεσμούς μεταξύ των δύο ανδρών.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει πως κάποτε ο Σαρκοζί είχε αποκαλέσει τον Καντάφι «αδελφό ηγέτη» και λέγεται πως είχε λάβει εκατομμύρια δολάρια από τον Λίβυο ηγέτη για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του καμπάνια το 2007.

Πηγή: Γάλλος πράκτορας και όχι οργισμένοι Λίβυοι σκότωσαν τον Καντάφι; | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/70194#ixzz2839vB1JA

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here