Το smartphone made in Russia που έχει διπλή οθόνη

0

ImageHandler (85)

Το κινητό της Yota είναι smartphone και e-reader μαζί!

Η παραδοχή που έχει επικρατήσει είναι ότι τα smartphones πρέπει να έχουν μία μόνο οθόνη. «Γιατί όμως να μην έχουν και μία δεύτερη;», αναρωτήθηκαν οι σχεδιαστές της ρωσικής εταιρείας Yota. Και κάπως έτσι εγένετο το YotaPhone 2, ένα smartphone με μία κανονική οθόνη AMOLED και μία δεύτερη στο πίσω μέρος, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία e-ink που συναντάμε στους e-readers. Και όλα αυτά, υπό την πλατφόρμα του Android.

Τα πλεονεκτήματα του e-ink είναι λίγο πολύ-γνωστά: ξεκούραστη ανάγνωση, όσες ώρες και εάν διαβάζεις, καθαρότατη απεικόνιση (σαν να διαβάζεις χαρτί) ακόμα και κάτω υπό την πιο έντονη ηλιοφάνεια – εκεί δηλαδή όπου οι περισσότερες οθόνες smartphones ουσιαστικά εξαφανίζονται. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη τεχνολογία καταναλώνει σαφώς λιγότερη ενέργεια. Έτσι, μπορείς να χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη οθόνη για 100 ολόκληρες ώρες με μία μόνο φόρτιση, τη στιγμή που η διάρκεια της μπαταρία 2.500mAh φτάνει τις δύο ημέρες για την εκτέλεση των βασικών λειτουργιών.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, βλέπουμε μία εξίσου εντυπωσιακή AMOLED οθόνη 5 ιντσών με υψηλή ανάλυση Full HD 1920×1080 pixels (το οποίο μεταφράζεται σε 442 ppi), τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon στα 2.2 Ghz, 2 GB RAM, καθώς και γυαλί Gorilla Glass 3 και για τις δύο οθόνες.

Η καμπάνια τρέχει ήδη στο Indiegogo και σε 20 ημέρες έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 210.000 ευρώ, τη στιγμή που το αρχικό απαιτούμενο κεφάλαιο ήταν τα 44.000 ευρώ. Τα πρώτα YotaPhone 2 θα φτάσουν στα χέρια των crowdfunders τον προσεχή Αύγουστο.
yotaphone.com

Leave a Reply