Συνταξεις

Το ΙΚΑ αναστέλλει την έκδοση συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου
– Η οδηγία εκδόθηκε στις 12 Αυγούστου λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νέου μνημονίου
– Στον αέρα 70.000 με 80.000 ασφαλισμένοι – Ανάλογη κατάσταση και στα άλλα ταμεία!
– Έγγραφο – βόμβα αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος

Στον αέρα είναι 80.000 ασφαλισμένοι αφού όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, με μια πρωτοφανή απόφαση η κυβέρνηση αναστέλλει από την 01/01/2015 την έκδοση συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και Θανάτου.

Η εγκύκλιος κυκλοφόρησε στις 12 Αυγούστου και όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, η έκδοση συντάξεων μόνο για περιπτώσεις γήρατος και μόνο προσωρινών θα επιτρέπεται σε όσους έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος και εφόσον οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι δηλώνουν ότι έχουν τις 4.500 ημέρες ασφάλισης.

Σε όλες τις άλλες κατηγορίες, κυρίως σε όσους είναι Κάτω των 67 το ΙΚΑ δεν θα εκδίδει ούτε προσωρινή ούτε κανονική σύνταξη!

Μόνο σε περίπτωση που συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι και ο ασφαλισμένος μπορεί να το αποδείξει θα αξιολογείται από τους αρμόδιους διευθυντές για το αν μπορεί να προχωρήσει η έκδοση προσωρινής σύνταξης!

Ακόμη κι έτσι όμως οι ασφαλισμένοι δεσμεύονται εγγράφως να επιστρέψουν ποσά σύνταξης που θα έχουν λάβει χωρίς να δικαιούνται!

Έτσι το μεγαλύτερο ταμείο της χώρας αποφάσισε να μην εκδίδει πλέον συντάξεις δημιουργώντας ανασφάλεια σε όσους είχαν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους.

Οι αλλαγές στα όρια ηλικίας έχουν φέρει τα πάνω – κάτω και δεν είναι μόνο το ΙΚΑ που δεν ξέρει πως θα εφαρμοστούν οι νέες διατάξεις.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here