Το εστιατόριο, όπου τα ρούχα είναι περιττά

0

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι εστιατόρια για γυμνιστές υπήρχαν στο Τόκιο, το Βερολίνο και το Λονδίνο. Να, όμως, που και οι Γάλλοι μάς αποδεικνύουν ότι εκτός από λάτρεις του καλού φαγητού είναι και εντελώς ακομπλεξάριστοι, εφόσον πρόσφατα απέκτησαν και αυτοί το δικό τους εστιατόριο με γυμνούς πελάτες!

naturel

Ο λόγος για το εστιατόριο, «O’naturel», το οποίο, όπως προστάζει και το όνομά του, καλεί τους πελάτες του να το επισκεφθούν με το πιο φυσικό “ένδυμα” όλων, το γυμνό τους σώμα. Τα εγκαίνιά του έγιναν την Παρασκευή με πρώτους επίσημους καλεσμένους μέλη της Ένωσης Γυμνιστών του Παρισιού. “Μας έχουν υποστηρίξει από την αρχή και το πρώτο δείπνο μας τούς ανήκει”, δήλωσαν οι διευθυντές του εστιατορίου στον Parisien. Οι πελάτες με την είσοδό τους στο μαγαζί και αφού χαρούν θερμής υποδοχής από τους υπευθύνους, αφήνουν τα ρούχα τους στην γκαρνταρόμπα προτού προχωρήσουν στη βασική αίθουσα. Εκεί κάθονται κανονικά και απολαμβάνουν πιάτα από τη γαλλική και όχι μόνο κουζίνα. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 29€ ενώ τα μενού με ορεκτικό και γλυκό κυμαίνονται στα 39 με 49€.

ImageHandler

Το εντυπωσιακό είναι πως το εστιατόριο δεν δείχνει να προσβάλει τους ντόπιους. Αντιθέτως, όπως είναι φυσικό, έχει εξιτάρει το ενδιαφέρον των κατοίκων της γύρω περιοχής και συγκεκριμένα εκείνους που κατοικούν στο 12ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, στην rue de Gravelle, με πολλούς μάλιστα να εκφράζουν ανοικτά την επιθυμία τους να το επισκεφθούν. «Δεν με ενοχλεί ούτε εμένα, ούτε τους γείτονές μου. Δεν βλέπουμε κάτι από τον δρόμο. Γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Δεν είναι αίθουσα μασάζ», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα ένας εξ αυτών.

Το γεγονός αυτό δεν μάς κάνει ιδιαίτερη εντύπωση εάν αναλογιστεί μάλιστα κανείς πως η Γαλλία είναι γνωστή για τη laissez-faire αντίληψή της για το γυμνισμό. Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 2,6 εκατ. Γάλλοι πολίτες έχουν τον γυμνισμό ως καθημερινή συνήθεια, με το Παρίσι να διαθέτει ήδη μια δημόσια πισίνα όπου οι άνθρωποι μπορούν να κολυμπήσουν γυμνοί μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα, καθώς επίσης και 460 περιοχές για γυμνιστές, συμπεριλαμβανομένων κάμπινγκ και πλαζ.

Leave a Reply