Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου καταγγέλλει την κυβέρνηση για την Ηλεκτρονική …

0

Άλλη μια μεγάλη εταιρία ,στον χώρο
του εμπορίου ,η Ηλεκτρονική Αθηνών ,έβαλε λουκέτο πετώντας στο δρόμο 450 εργαζόμενους , κλείνοντας καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στην Κόρινθο .
Σε ακόμη μια περίπτωση οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία ,όπως συνήθως , αφού δεν τους δίνετε ούτε η απόλυση .

image

Για ακόμη μια φορά η εργοδοσία δεν μπήκε στον κόπο να συζητήσει το πρόβλημα με τους εργαζόμενους .
Για ακόμη μια φορά η εργοδοσία γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της το ΣΕΠΕ δεν παραβρέθηκε σε συνάντηση για να δώσει εξηγήσεις .
Συνάδελφοι δεν πάει άλλο, πρέπει να σταματήσουμε εδώ την εργοδοτική αυθαιρεσία ,πρέπει να κατακεραυνώσουμε τέτοιες ανάλγητες συμπεριφορές που μας προσβάλουν ως εργαζόμενους και ως κοινωνία και θέλουν να μας καταστίσουν σύγχρονους δούλους .
Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου καταγγέλλει την κυβέρνηση που με το νέο πτωχευτικό κώδικα περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων ( αποζημιώσεις ) αφού λειτουργεί ως «πλυντήριο» ευθυνών για τις επιχειρήσεις και ως εφιάλτης για τους εργαζόμενους.
Καταδικάζουμε πολιτικές του μνημονίου που κλείνουν επιχειρήσεις και αφήνουν εργαζόμενους στους δρόμους. Καλούμε την Κυβέρνηση με νέα τροπολογία να διασφαλίσει τις αποζημιώσεις των πρώην εργαζομένων στην Ηλεκτρονική Αθηνών δίνοντας ανάσα στους ίδιους και τις οικογένειες τους ,καθώς και το δικαίωμα εγγραφής τους στους καταλόγους του ΟΑΕΔ .
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής Αθηνών και θα κάνουμε τα δίκαια αιτήματα τους πράξη .

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Απάντηση