Το επόμενό σας ταξίδι στην Πελοπόννησο ξεκινάει από την Έκθεση Ελλάδος Γεύση

0


Τρεις ακόμη σημαντικές συμμετοχές για την Έκθεση “Ελλάδος Γεύση”, τρεις ακόμη συμμετοχές για να συμπληρωθεί ο χάρτης της Ελλάδας και προχωράμε!

Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς καθώς σε 3 μέρες ξεκινάει η Έκθεση “Ελλάδος Γεύση” και στη δική μας πλατεία όλη η Ελλάδα γίνεται μια παρέα.

Σας περιμένουμε στα εγκαίνια της Έκθεσης την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 19.00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, αλλά ως τότε ας μάθουμε λίγα πράγματα για το Δήμο Οιχαλίας, το Δήμο Ανατολικής Μάνης & το Δήμο Μεσσήνης που θα συμμετέχουν στην Έκθεση.

Ο Δήμος Ανατολικης Μάνης με την πανέμορφη φύση και ιστορία που χάνεται στο βάθος των αιώνων, απέχει περίπου 300 χλμ. από την Αθήνα. Έχει έκταση 650 τετρ. χλμ. και 135 χιλιόμετρα ακτογραμμή. Βρέχεται από το Λακωνικό και το Μεσσηνιακό Κόλπο, που συναντώνται στο ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο σημείο της Βαλκανικής χερσονήσου, και έχει ως έδρα του το Γύθειο.

Η ονομασία της περιοχής λέγεται ότι προέρχεται από το επίθετο «μανός», που σημαίνει αραιός, άδενδρος, φαλακρός, ξηρός, που αποτελούν χαρακτηριστικά του τοπίου της Μάνης, αλλά και από το λατινικό “manus”, που σημαίνει χέρι, αποδίδοντάς το στο σχήμα της χερσονήσου.

Στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα, ανάμεσα στο πράσινο της ελιάς και στο απέραντο γαλάζιο του μεσσηνιακού κόλπου, η Μεσσήνη, είναι ένας μυθικός τόπος γεμάτος αντιθέσεις …Ήλιος και θάλασσα, πολιτισμός και ιστορία, φύση και γαστρονομία, αυθεντικοί άνθρωποι και φιλοξενία…

ο Δήμος Μεσσήνης, θα σας κερδίσει με την μακραίωνη ιστορία του, την Αρχαία Μεσσήνη και τα ονομαστά κάστρα, τα θρησκευτικά αξιοθέατα σε μαγικές τοποθεσίες, την αυθεντική τοπική κουζίνα, τις κρυστάλλινες παραλίες, τα κουκλίστικα ψαροχώρια και τους παραδοσιακούς οικισμούς που θα θέλετε να ανακαλύψετε έναν-έναν μέσα σε στο αποκαλυπτικό σκηνικό της φύσης.

Ο Δήμος Οιχαλίας είναι δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ανδανίας, Δωρίου, Είρας, Μελιγαλά, Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά, ένας ημιορεινός Δήμος με έκταση 420,6 τ.χλμ και πληθυσμό σύμφωνα με την τελευταία απογραφή 11.228 κατοίκους.

Ένας Δήμος που μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στον ταξιδευτή, καθώς μέσα σε μια συνεχή εναλλαγή ευφόρων πεδιάδων και ορεινών διαδρομών ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει μοναδικές φυσικές ομορφιές, ιδιαίτερα ιστορικά και νεώτερα μνημεία και αξιόλογους θρησκευτικούς προορισμούς, καθώς και πλήθος πολιτιστικών δρώμενων

Απάντηση