Ένας νέος χώρος μάθησης, μελέτης και  δημιουργικής απασχόλησης δημιουργήθηκε στο Ξυλόκαστρο από τη δραστήρια φιλόλογο Γιώτα Μπάγκα.

Επισκεφτήκαμε σήμερα το χώρο που θα ανοίξει αύριο τις πόρτες του για τους μικρούς του φίλους και μιλήσαμε με την κ. Μπάγκα.

Καταρχάς παρατηρήσαμε ότι ο χώρος είναι φτιαγμένος με μεράκι και είναι αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής σε industrial διακόσμηση με κυρίαρχο  χαρακτηριστικό το χώρο της βιβλιοθήκης στο ισόγειο αλλά και της βιβλιοθήκης και στο πανέμορφο πατάρι.

Όπως μας είπε η κ. Μπάγκα πρόκειται για έναν πολυχώρο που το καλοκαίρι θα λειτουργήσει ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από 2 έως 12 χρόνων με καθημερινά δημιουργικά εργαστήρια και για όσους γονείς το επιθυμούν επαναλήψεις στα σχολικά μαθήματα.

Το Σεπτέμβρη οι άνθρωποι του «Δέντρου» ετοιμάζουν τμήματα μελέτης για τα παιδιά του Δημοτικού, ένα project που έτρεξε τρία χρόνια ήδη στο φροντιστήριο της κ. Μπάγκα με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζει δυναμικά στο νέο χώρο. Παράλληλα,  θα λειτουργήσουν τμήματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και πολλά εργαστήρια όπως ζωγραφική, εικαστικά, μουσικοκινητική, κουκλοθέατρο, σκάκι, ρομποτική, θεατρικό παιχνίδι αλλά και θεατρικό εργαστήριο.

Οι άνθρωποι του «Δέντρου» ωστόσο επιμελούνται και τους ενήλικες φίλους τους καθώς θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν εργαστήρια εικαστικών, αγιογραφίας, σκακιού και άλλα, ικανοποιώντας ανάγκες δημιουργικής διαχείρισης του ελευθέρου χρόνου ενηλίκων.

Παράλληλα, ο χώρος θα διατίθεται για διοργάνωση πάσης φύσεως εκδηλώσεων όπως παιδικά πάρτυ με ειδικευμένο προσωπικό και πολλά θέματα ( κατασκευές, καραόκε, θεατρικό παιχνίδι, πάρτυ για κορίτσια κλπ.), ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, ποιητικές βραδιές…

Στόχος των δημιουργών είναι να προσφέρουν στους ανθρώπους του Ξυλοκάστρου μια δημιουργική διέξοδο , ενισχύοντας την αγάπη για τη μάθηση, τη γνώση, το βιβλίο, την τέχνη, τον πολιτισμό. Γι αυτό και τόσο ο χώρος και το πρόγραμμα , όσο και οι συνεργάτες του «Δέντρου» είναι αυστηρά επιλεγμένοι.

Περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here