Τι κάνεις Γιάννη; Σκουπίδια καίω

0

10 χρόνια πίσω στην εποχή του ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΚΑ και των ιδεών του Σωκράτη Τόγια που θα έφερνε το μαγικό εργοστάσιο που θα εξαφάνιζε τα απορρίμματα και δε χρειαζόταν ούτε ανακύκλωση ούτε τίποτα άλλο μας έφερε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Γιάννης Καρασσάβας.

Διαβάζοντας άρθρο από το ΒΗΜΑ  του 2010 μας είπε πως οι πολιτισμένοι καίνε τα σκουπίδια τους για να παράγουν ενέργεια και μάλιστα μας προέτρεψε να δούμε στο μέλλον…

Ακούστε λοιπόν την εισήγηση του κ. Καρασσάβα στο ΔΣ

Επειδή όμως έχουμε 2016 και πλέον η καύση έχει αποδεικτεί μια λύση που και κακό στο περιβάλλον κάνει και κοστίζει απίστευτα πολύ θα μεταφέρω σύγχρονη αρθρογραφία για την περιοχή που αναφέρθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος ερχόμενος στην πράξη απέναντι στις θέσεις του συνδυασμού του…

Στην Κοπεγχάγη το σύστημα διαχωρισμού, συλλογής και ανακύκλωσης των απορριμμάτων είναι από τα καλύτερα στον κόσμο.

Οι πολίτες πρέπει μεν να διαχωρίζουν οι ίδιοι τα απορρίμματα τους (σε οικιακά, χαρτί και κήπου) αλλά δεν υποχρεώνονται να μεταφέρουν τα απορρίμματα τους σε σταθμούς ή κοντέινερ (με την εξαίρεση των γυάλινων φιαλών).

Η συλλογή γίνεται από διαφορετικά απορριμματοφόρα, σε διαφορετικές ημέρες.

Η μέθοδος που έχει επιλεγεί για τη διάθεση των οικιακών απορριμμάτων είναι η αποτέφρωση. Η θερμότητα που παράγεται από την καύση χρησιμοποιείται για τηλεθέρμανση και παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Άρα δε μιλάμε για καύση σε όλα αλλά για ένα μικρό υπόλειμμα…

image013

«Μεταχειρισμένο χρυσάφι» … «προσοχή, μεταφορά πολύτιμων αντικειμένων» … «ένα χρυσωρυχείο στην αποθήκη σας»

Με χιουμοριστικές επιγραφές στα απορριμματοφόρα του δήμου, τηλεοπτικές σειρές με κατασκευές από απορρίμματα, αλλά και δωρεάν μπλουζάκια «αγαπώ τα σκουπίδια» οι αρχές επιδιώκουν ώστε να συνειδητοποιήσουν οι δημότες την αξία των απορριμμάτων τους !

image014

Την ίδια στιγμή εδώ στην Πελοπόννησο θέλουμε να τελειώνουμε με τον κακό μπελά!

Στους δημοτικούς χώρους διάθεσης απορριμμάτων οι δημότες που επιθυμούν μπορούν να αποθέτουν σε ειδική αίθουσα τα αντικείμενα εκείνα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση (ρούχα, έπιπλα, βιβλία, οικιακά, παιχνίδια, γυαλικά κοκ). Αυτά στη συνέχεια μεταφέρονται στο κατάστημα του δήμου από όπου οι πολίτες μπορούν να τα αγοράσουν σε χαμηλές τιμές, ενώ τα έσοδα χρησιμοποιούνται για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

image015

Άρα το “σκουπίδι” κάποιου μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον. Αυτή είναι η κυριότερη προσπάθεια μείωσης των α

Η πηγή αυτών που γράφουμε είναι εδώ:

http://www.miljoemetropolen.kk.dk/upload/voresvision/kk_brochure_gb_09.pdf

Θεωρώ ατυχέστατη λοιπόν την αναφορά στην Κοπενχάγη εκεί που έχει ηλιοφάνεια 1 ώρα την ημέρα, οι αναγκες για θέρμανση πολύ περισσότερη και βέβαια με συνειδητοποιημένους κατοίκους που φτάνουν σε ποσοστό ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή άνω του 70%. Όταν θα φτάσουμε στην Κόρινθο σε αυτά τα νούμερα Γιάννη εδώ είμαστε να ξανασυζητήσουμε…

Θ.Τ

Leave a Reply