Στον δήμαρχο Κορινθίων, Αλέξανδρο Πνευματικό, απευθύνθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) καταγγέλλοντας την εξαφάνιση περίπου 20 αδέσποτων που ήταν φροντισμένα, στειρωμένα και ζούσαν στην Κόρινθο.

Στις 25 Αυγούστου είχαμε κάνει εκτενή αναφορά στην καταγγελία τριών φιλοζωικών σωματείων και ομάδων της περιοχής και αναφερθήκαμε στις πληροφορίες που μας παρείχε ο Βασίλης Μεϊδάνης, ο οποίος φροντίζει συστηματικά τα αδέσποτα, τα οποία ζούν στην περιοχή του Προαστιακού Σταθμού Κορίνθου.

Ο κ. Μεϊδάνης τότε μας εξήγησε, ότι κάποιοι «ανέλαβαν» την αρπαγή των ζώων λέγοντας, ότι εκτελούν εντολές του Δήμου Κορινθιών! Μάλιστα έχει λάβει και απειλητικό σημείωμα, επειδή συνεχίζει να ψάχνει τα ζώα που φρόντιζε και επειδή προσφέρει και αμοιβή σε εκείνον που θα υποδείξει τους δράστες.

Τελικά η καταγγελία τριών φιλοζωικών σωματείων και εθελοντικών ομάδων της περιοχής, όχι μόνο έφερε στη δημοσιότητα το γεγονός της εξαφάνισης των ζώων, αλλά έθεσε τον Δήμο Κορινθίων ενώπιον των ευθυνών του, αφού ψευδώς ισχυρίζεται, ότι δείχνει μέριμνα για την διαχείριση των αδέσποτων ενώ εξόφθαλμα αδιαφορεί!

Η Π.Φ.Π.Ο. και η Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. ζητούν εξηγήσεις από τον δήμαρχο – ο οποίος σύμφωνα με μια καταγγελία το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου χτύπησε με το αυτοκίνητο του έναν σκύλο και αδιαφόρησε για τα περαιτέρω – για την εξαφάνιση των συγκεκριμένων ζώων.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που εστάλη τονίζεται: Κύριε Δήμαρχε, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και το Forum Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων ενώνουν την φωνή τους με τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας που διαμαρτύρονται, αγωνιούν και αναρωτιούνται για την τύχη των αδέσποτων ζώων που εξαφανίστηκαν στην Κόρινθο.

Η απάντηση του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ., που διαψεύδει ότι ο Δήμος σας συνεργάζεται μαζί του, όπως ανακοινώσατε, εντείνει τις ανησυχίες μας, πληθαίνει τα ερωτηματικά μας σε σχέση με την εμπλοκή του Δήμου σας σε πράξεις απάνθρωπες, παράνομες και απολίτιστες.

Ζητάμε έμπρακτα και εντός ευλόγου χρονικού ορίου να αποδείξετε την μη εμπλοκή σας στα όσα με σαφείς ενδείξεις σας καταλογίζονται , διαφορετικά θα προβούμε σε άλλες δικαστικές και εξώδικες ενέργειες εντός και εκτός Ελλάδος ενώνοντας την φωνή μας με αυτή άλλων Φορέων καθώς και Βουλευτών

Περιμένοντας την απάντησή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή

Για το ίδιο θέμα κατατέθηκε στη Βουλή στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 ερώτηση της βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Η. Διώτη, προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών.

Οι αρμόδιοι υπουργοί ρωτήθηκαν:

«1. Θα δώσουν εντολή να διερευνηθεί το περιστατικό της αρπαγής/εξαφάνισης των σκύλων και να αποδοθούν οι ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς;

2. Θα διερευνήσουν κατά πόσο υφίσταται η όχι ενεργή σύμβαση του Δήμου Κορινθίων με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ., στον τομέα της περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς; Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί των τοπικών φιλοζωικών ενώσεων, άρα και αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα εκ μέρους του Δήμου για τα αδέσποτα, τι κυρώσεις θα επιβληθούν;

3. Προτίθενται να αποδώσουν στους Δήμους τα απαραίτητα κονδύλια για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς;

4. Τι μέτρα θα λάβουν για να προληφθούν παρόμοια περιστατικά και να προστατευτούν τα ημιδεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς;».

5 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here