Τί είναι η ασφάλεια στο Blackjack

0

image

Το Μπλάκτζακ είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι καρτών στον κόσμο, γιατί δε βασίζεται μόνο στην τύχη αλλά σημαντικό ρόλο στην επιτυχία παίζουν επίσης η ικανότητα και η οξυδέρκεια του παίχτη. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και ανάλογα με την περίπτωση προσφέρονται στον παίχτη διάφορες επιλογές που κάποιες φορές θα λειτουργήσουν υπέρ του και άλλες όχι. Μία από αυτές είναι και η ασφάλεια (insurance).
Όπως προβλέπει ο κανονισμός του Οnline Μπλάκτζακ, αν ο Ντίλερ έχει στην πρώτη ανοιχτή κάρτα του άσσο, ο παίχτης μπορεί να πάρει ασφάλεια για να αποφύγει το καθαρό Μπλάκτζακ με δύο κάρτες από τον Ντίλερ. Σε αυτή την περίπτωση ο παίχτης πρέπει να ποντάρει το μισό από το αρχικό του ποντάρισμα. Αν λοιπόν ο Ντίλερ όντως πετύχει ένα καθαρό Μπλάκτζακ, τότε ο παίχτης ναι μεν χάνει αλλά κερδίζει την ασφάλεια δηλαδή το μισό ποντάρισμα και πληρώνεται 2:1. Έτσι ο παίχτης καταλήγει με την αρχική του μπάνκα, καθώς έχει κερδίσει μέσω της ασφάλειας το αρχικό πονταρισμά του.
Η επιλογή αυτή λοιπόν μπορεί αρχικά να μοιάζει πολύ ελκυστική και συμφέρουσα για τον παίχτη, ωστόσο αν το ψάξουμε λίγο βαθύτερα βάση στατιστικής ανάλυσης προκύπτει ότι η επιλογή αυτή πρέπει εν τέλει να αποφεύγεται από μέρους του παίχτη.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Casinowinners

Απάντηση