Πολιτική

Tι δήλωσαν Βενιζέλος-Moscovici

Μήνυμα αποφασιστικότητας για μια Ελλάδα μέσα στο ευρώ και την Ευρωζώνη, έστειλαν με τις δηλώσεις τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Pierre Moscovici, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

 

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ο κ.Μoscovici μετέφερε «πολύ ισχυρά μηνύματα» του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της γαλλικής κυβέρνησης «για μια Ελλάδα σταθερά ευρωπαϊκή, μέσα στο ευρώ, μια Ελλάδα που αξίζει να γίνει τόπος επενδύσεων, που έχει ισχυρές προοπτικές, βεβαίως και για μια Ελλάδα αξιόπιστη που πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις της και πρέπει να ολοκληρώσει τη δημοσιονομική προσαρμογή».

 

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι παρουσίασε τα επιτεύγματα της χώρας έως τώρα και στον τομέα της μείωσης του ελλείμματος, «όπου που τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά», αλλά και στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών.

 

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την κοινή ευρωπαϊκή μας πορεία με μια αφήγηση που δίνει ελπίδα και προοπτική στους ευρωπαϊκούς λαούς και ιδίως σε λαούς όπως ο ελληνικός, που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολλές θυσίες και πρέπει να νιώθουν ότι αυτό γίνεται αντιληπτό και σεβαστό από τους εταίρους και τη διεθνή κοινή γνώμη» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

 

Ακόμη, επεσήμανε ότι με τον κ. Moscovici τους συνδέουν φιλικοί δεσμοί, ότι ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια, καθώς επίσης και ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

 

«Ήρθα για να μεταφέρω στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον ελληνικό λαό τη φιλία της Γαλλίας, την αμέριστη υποστήριξή της προς την Ελλάδα» υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Moscovici και σημείωσε ότι «επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και είμαστε πραγματικά αποφασισμένοι η Ευρωζώνη να παραμείνει ως έχει».

 

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «επιθυμούμε να γίνουν πραγματικά προσαρμογές, να γίνουν περικοπές», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «όλα αυτά τα προγράμματα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση -και είναι κάτι που αποκλείουμε- να γίνουν με τρόπο μονομερή, με τρόπο που θα προκαλέσει οδύνη και με τρόπο που θα είναι τιμωρητικός για την Ελλάδα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close