Επικαιρότητα

Thrill is gone …

Χάθηκε η έξαψη, χάθηκε το σασπένς … Καμία έμπνευση και καμία πρωτοτυπία … Μικροί, προβλέψιμοι και κουραστικοί δεν ασκούν καμία γοητεία. Λόγος που δεν σαγηνεύει και δεν προβληματίζει … Πρόζα δίχως νεύρο και πειθώ. Παπαγάλοι και ερμηνευτές της ξύλινης οπερέτας ώστε να διασφαλίζεται το κωμικό στοιχείο.

Η πολιτική είναι χαρακτηρισμένη ως η πρώτη των επιστημών. Επιστήμων που δηλώνει σίγουρος για αυτά που ισχυρίζεται … δεν είναι επιστήμων συνεπώς, οι κύριοι της πολιτικης γνωρίζουν τι κάνουν και κυρίως τι λένε. Διότι το χρηματιστήριο της μικροπολιτικής έχει κανόνες : στη φήμη αγοράζεις και στην είδηση πουλάς. Η παθογένεια της κοινωνίας μας οφείλεται στο γεγονός ότι ουδείς πλέον γνωρίζει τι είναι είδηση, τι είναι φήμη και τι είναι γεγονός. Τι είναι νόμιμο και τι επιλήψιμο. Τι συνιστά αδίκημα και τι είναι πολιτική ευθύνη.

Η πολιτική δεν συναρπάζει ούτε συγκινεί διότι απλώς δεν υφίσταται ούτε ως λόγος ούτε ως πράξη. Αντιθέτως πλεονάζει η μικροπολιτική και οι μελανές σνθρώπινες εκφράσεις. Δεν μας απασχολεί που χάθηκαν τα λεφτά αλλά που χάθηκε η πολιτική … Εκείνη που παράγει λόγο, συγκίνηση και ιδέες …

Το σημερινό True Story υπογράφουν “Οι ασύδοτοι….”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close