Θήβα: Σκλάβος στα χωράφια – Τον φυλάκισαν και απειλούσαν πως θα τον σκοτώσουν!

0

77777777_488_355

Στα άδυτα ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος έφτασαν οι αστυνομικοί μετά από πληροφορίες που αξιοποίησαν…

Του είχαν πάρει τα ατομικά του έγγραφα, τον εκβίαζαν και τον απειλούσαν για να πηγαίνει στη δουλειά και να εισπράττουν αυτοί το μεροκάματο. Το θύμα είναι ένας 18χρονος Αφγανός, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Ψάχνοντας για δουλειά, έπεσε πάνω σε Πακιστανικό κύκλωμα το oποίο τον έστειλε συστημένο στην περιοχή της Θήβας. Εκεί τον παρέλαβε ένας άντρας ο οποίος τον οδήγησε σε σπίτι όπου διέμεναν ακόμη τρεις Πακιστανοί. Ο 18χρονος βρέθηκε ξαφνικά να είναι χωρίς έγγραφα και να δουλεύει για ενάμιση μήνα σε διάφορες αγροτικές εργασίες. Τα χρήματα του 18χρονου τα έπαιρναν τα μέλη του κυκλώματος και ο ίδιος καθημερινά δεχόταν απειλές για τη ζωή του.

Ευτυχώς με κάποιο τρόπο η ιδιότυπη φυλάκιση και εκμετάλλευση του άτυχου 18χρονου έφτασε με καταγγελία στην Ασφάλεια της Θήβας. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα βρήκαν το σπίτι που κρατούνταν ο 18χρονος και τον απελευθέρωσαν, ενώ συνέλαβαν και τους τρεις Πακιστανούς που έμεναν μαζί του, ηλικίας 27, 26 και 24 ετών αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, ενώ τώρα αναζητούν τον τέταρτο της παρέας. Όπως επίσης διαπιστώθηκε, τόσο ο 18χρονος Αφγανός, όσο και οι δύο από τους συλληφθέντες, παρέμεναν παράνομα στη χώρα μας…

Πηγή: lamiareport.gr

Leave a Reply