Θερινή Ακαδημία Επιχειρηματικότητας στο Ξυλόκαστρο

0

3Ξεκίνησε χτες (24/9) με μεγάλη επιτυχία η Θερινή Ακαδημία Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία (FNF) μαζί με το Ινστιτούτο Διδασκαλίας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης (ΙΜΕΔΑ) και την Ακαδημία για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

2

20 νέες και νέοι απ’ όλη την Ελλάδα έφτασαν στο Sikyon Coast, για να εκπαιδευτούν από εξέχουσες προσωπικότητες των  Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία.

Το σεμιναριακό πρόγραμμα προσφέρει ένα βιωματικό σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης με αντικείμενο την οικοδόμηση και τη λειτουργία μιας επιχείρησης στο πλαίσιο της πραγματικής οικονομίας, προσφέροντας ταυτόχρονα τη θεωρητική και την εμπειρική γνώση του επιχειρείν.

1

Στιες 4 ημέρες του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα: Τι είναι η επιχειρηματικότητα; Πώς διαπιστώνω αν υπάρχει χώρος στην αγορά για την ιδέα μου; Πώς είναι η οικονομία στην Ελλάδα σήμερα; Πώς καταρτίζω το επιχειρηματικό μου σχέδιο (business plan); Πώς βρίσκω τους πόρους για να στήσω την επιχείρηση μου; Πώς επικοινωνώ με την αγορά και πώς βρίσκω το αγοραστικό μου κοινό;

Το σεμινάριο γίνεται σε μια περίοδο που η νέα γενιά χρειάζεται αυτή τη γνώση ώστε να δημιουργήσει νέες προοπτικές για το μέλλον τους. Μέσα από την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία μπορούν να αναδείξουν ευκαιρίες που θα έχουν θετικά αποτελέσματα σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία

Απάντηση