Τέλος η επιστροφή φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους

0

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από το σύνολο των 6,12 εκατομμυρίων δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος έδειξαν ότι μόλις 953.890 πιστωτικά εκκαθαριστικά.

Από τα επόμενα χρόνια ακόμα και αυτός ο αριθμός αναμένεται να είναι μαγική εικόνα, αφού καταργούνται σταδιακά οι φοροαπαλλαγές που οδηγούν σε επιστροφή φόρου. Εξάλλου η μείωση του αριθμού όσων θα λαμβάνουν πιστωτικό εκκαθαριστικό είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του ελληνικού προγράμματος για το 2018 και τα επόμενα χρόνια.
Ετσι μεγάλος αριθμός μισθωτών και συνταξιούχων αναμένεται να δει από φέτος για τελευταία φορά επιστροφή φόρου. Οπως γράφει και το capital.gr μόνο όσοι κάνουν δωρεές στα πολιτικά κόμματα, στο δημόσιο ή θ χρηματοδοτούν κινηματογραφικές ταινίες, θα είναι τελικά οι λίγοι τυχεροί που θα λαμβάνουν από τον επόμενο χρόνο επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Υπενθυμίζεται πως φέτος μόλις το 15% των φορολογικών δηλώσεων οδήγησε σε επιστροφή φόρου για τους φορολογούμενους Μάλιστα ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά περίπου 65.000 εκκαθαριστικά σε σχέση με το 2016 ενώ σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια παρουσιάζει μείωση πάνω από 50% αφού το 2011 οι πιστωτικές δηλώσεις προσέγγιζαν τα 2 εκατομμύρια!

Leave a Reply