Τελικά τι είναι η Αξιοπρέπεια;

0

mykonos

Για ακόμη μια φορά καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θέλουμε Αξιοπρέπεια ή δουλεία κατά κάποιους κατά αλλους αν θέλουμε να είμαστε στο Ευρώ ή Οχι.

Οι ίδιοι είναι που μας διοικούν εδώ και 5,5 χρόνια και οι ίδιοι είναι που μας έχουν φτάσει μέχρι εδώ…

Εξηγώ τα πάντα.

Είναι οι ίδιοι που μας διοικούν γιατί τα πρώτα σημάδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί το Know How των προηγούμενων ηγεσιών.

Προσλαμβάνει κομματικό στρατό, φτιάχνει δικό της μέσο “ενημέρωσης”, παίρνει πρωτοβουλίες για να βολέψει τα δικά της παιδια, φέρεται διαφορετικά σε διάφορες κοινωνικές ομάδες οδηγώντας σε κλείσιμο τις μικροεπιχειρήσεις και φτιάχνοντας συσσίτι κτλ για τους αναξιοπαθούντες που μετά από 1 χρόνο θα έχει αυξήσει τον αριθμό τους. Αρα στη συνείδηση μου δια διαφέρουν σε τίποτα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Προτιμώ πολιτικούς τεχνοκράτες (ναι ακόμα και τον κακό Στουρνάρα) που κοιτούν τα νούμερα γιατί  αυτά μεταφράζονται και στην πραγματικότητα σε ανθρώπους. Θέλω νοικοκύρηδες στα οικονομικά που να λενε πόσα έχουμε…χ… πόσα πρέπει να χαλάμε χ-κάτι γιατί μπορει να προκύψει μια εκτακτη αναγκη.

Τα νούμερα οπως είμαστε τώρα δε βγαίνουν. Και διαγραφή χρέους να γίνει πάλι εδώ που είμαστε θα έρθουμε…Και επειδή μια διαγραφή θα μας φέρει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση γιατί θα έρθει με πολύ σκληρές συμφωνίες πρέπει πριν οδηγησουμε τις εξελίξεις εκεί να έχουμε το νοικοκυριό μας έτοιμο…Η λογική μιας κυβέρνησης πρέπει να είναι όπως αυτή του σπιτιού μας. Τα εξοδα να ανταποκρίνονται στα έξοδα…

Καντο αυτό και μετά ζήτα μου να αποφασίσω για αξιοπρέπεια…Γιατί δε νοιώθω καθόλου αξιοπρεπής ότα πάω και φωνάζω θελω δανεικά. Το ίδιο απαιτώ να σκέφτεται και το κράτος μου.

Τέλος…Για να μπορείς να κάνεις τα παραπάνω πρέπει να μειώσεις και εισαγωγές, να αυξήσεις εξαγωγές, να προσφέρεις υπηρεσίες τουρισμού για να πάρεις όσα γίνεται περισσότερα και το πιο βασικό να έχεις δουλέψει για να ξέρεις τι σημαίνει να μην βγαίνει ο μήνας επειδή σου προέκυψε ανάγκη…

Το ζήτημα δεν είναι πόσο χρωστάμε…Ολα τα κράτη χρωστουν και δυστυχώς αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς έτσι είναι διαμορφωμένο το παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο και με αξιοπρέπεια χωρίς συμμάχους δεν αλλάζει .

Τώρα οι άλλοι που τα βλέπουν αυτά ως Γερμανοτσολιαδισμό στο σπίτι τους μάλλον λειτουργούν διαφορετικα…

 

Θύμιος Τσαρμπός

Leave a Reply