Οικονομία

Τελειωνουν οι συζητήσεις για το πακέτο των 11,9 δις

Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το αργότερο, αναμένεται να «κλειδώσουν» τα μέτρα

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τα μέτρα που απομένουν να συμφωνηθούν με την τρόικα είναι ύψους 4 δισ. ευρώ και στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, ώστε να είναι έγκαιρα έτοιμη η έκθεση της τρόικας.

Ως μέτρο – κλειδί για τη συμφωνία παρουσιάζεται από κυβερνητικά στελέχη η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, ενώ φαίνεται να αποσύρονται από την τρόικα άλλα αιτήματα, όπως η ευελιξία στο ωράριο των εργαζομένων.

Το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.

Σε αυτήν τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το κλίμα αναμένεται να είναι καλύτερο, καθώς τα μηνύματα από το Eurogroup είναι θετικά, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.

Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευθεί τη δυναμική που δημιουργήθηκε για να επιτευχθεί τώρα συμφωνία με την τρόικα σε όλο το πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει την επιμήκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος κατά 2 χρόνια, έως το 2016.

Σε αυτό το πλαίσιο στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει θετική εισήγηση η τρόικα και να γίνει η σχετική συζήτηση από τους υπουργούς Οικονομικών στις 8 Οκτωβρίου, ώστε να ληφθούν οι κρίσιμες για τη χώρα αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 – 19 Οκτωβρίου.

 

http://www.reporter.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close