Επικαιρότητα

Τα «λαβράκια» της λίστας εμβασμάτων

Τα πρώτα αποτελέσματα της επεξεργασίας της λίστας με τα 54.200 πρόσωπα που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009 – 2012 έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών και δείχνουν ότι σε 13.500 περιπτώσεις εντοπίστηκαν αναντιστοιχίες μεταξύ εμβασμάτων στο εξωτερικό και δηλωθέντων εισοδημάτων στην Ελλάδα.

 

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, και πολιτικός προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, μιλώντας στην Βουλή είπε ότι «η ενημέρωση που έχω – ο υπουργός δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασχολείται με τους ελέγχους – αναφέρει ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επεξεργασία της λίστας εμβασμάτων. Από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι σε ένα 25% υπάρχει αναντιστοιχία δηλώσεων και εμβασμάτων. Έχουμε ζητήσει από αυτούς να δικαιολογήσουν την αναντιστοιχία σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν πρόστιμα.

 

Επιπροσθέτως, ο κ. Μαυραγάνης απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη επισήμανε ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει στην διάθεσή της και τη λίστα με όσους έχουν αγοράσει ακίνητα στο εξωτερικό έως την 31η Δεκεμβρίου του 2010. Παρά ταύτα εξήγησε ότι σε προτεραιότητα έχουν μπει οι έλεγχοι της λίστας εμβασμάτων η οποία αποτελεί «ένα μικρό περιουσιολόγιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close