Τα δολοφονικά σχέδια του Βλαστού

0

Τα δολοφονικά σχέδια του Βλαστού - Πώς τα `έσπασε` με την Λίτσα για τα χαμένα 250.000 ευρώ - Ο ρόλος του Δημήτρη με την κοτσίδα

Κατά πάσα πιθανότητα η ξαδέλφη του Π. Βλαστού μαζί με την οικογένειά της βρισκετα εκτός Ελλάδας
– Η Λίτσα δούλευε ως σιδηρουργός, οξυγονοκολλήτρια σε βαριά έργα και οι συνάδελφοί της την έλεγαν “αντράκι”
– Ο Βλαστός μέσα από τις φυλακές είχε πληρώσει 50.000 ευρώ για να τη δολοφονήσουν
– Η ίδια αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως έχει κατασκευάσει 6 βόμβες για λογαριασμό του Βλαστού

Ευαγγελία Βλαστού. Ο άνθρωπος που ξεκλείδωσε με μια μόνο κατάθεση της μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις τύπου μαφίας στην Ελλάδα.

Εξαδέλφη του βαρυποινίτη και φερόμενου αρχηγού της Ελληνικής “Κόζα Νόστρα”, Παναγιώτη Βλαστού, οποίος μαζί με άλλους δυο “κολλητούς” του βαρυποινίτες, είχε το απόλυτο κουμάντο της εγκληματικής “εταιρείας” την οποία διαχειρίζονταν μέσω των φυλακών, με κωδικοποιημένα σημειώματα και συνομιλίες από κινητά τηλέφωνα.

Ήδη η Λίτσα και ολόκληρη η οικογένεια της βρίσκονται σε βαρύ πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται εκτός Ελλάδος.

Η “Λίτσα” όπως την ήξεραν όλοι, κατά το παρελθόν εργάζονταν ως σιδηρουργός σε βαριά έργα, ενώ θεωρούνταν ακόμα και από τους άνδρες συνάδελφους της εξπέρ στην οξυγονοκόλληση βαρέων μετάλλων. Το “αντράκι” όπως την ήξεραν στη πιάτσα των σιδηρουργών, όταν εμπλεξε με τον εξάδελφο της έγινε μέχρι και κατασκευαστής βομβών και μάλιστα ειδικός στις βόμβες μεγάλου βεληνεκούς.

Η Λίτσα έφθασε στο σημείο να σκάψει μόνη της το σαλόνι του σπιτιού της προκειμένου να κρύψει 1.5 εκ. ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου που της είχε εμπιστευτεί ο Βλαστός.

Όμως μια διαφορά της τάξεως των 250.000 Ευρώ δημιούργησε ένα απίστευτο ρήγμα στις σχέσεις τους και πια ο Βλαστός δεν θεωρούσε “δεξί του χέρι” την Λίτσα την οξυγοκολλήτρια.

Ο Βλαστός είχε πληρώσει 50.000 ευρώ για να βγάλουν από την μέση πληρωμένοι εκτελεστές την Λίτσα και την οικογένεια της ακόμα και τον ανήλικο γιο της.

Το γεγονός αυτό έκανε την Ελληνίδα “Καλάμιτι Τζέιν” να αποκαλύψει τα πάντα στο Τμήμα Εκβιαστών και τελικά να εξαρθρωθεί μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις της χώρας.

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, είπε για το τρόμο που ένιωσε όταν η δικηγόρος του Βλαστού πήγε σπίτι της με μηχάνημα καταμετρήσεις χρημάτων: “Η δικηγόρος ήρθε στο σπίτι μου με μηχάνημα για να τα μετρήσουμε. Τα μετρήσαμε 2 φορές και τα βρήκαμε λιγότερα, ήταν 1,250 εκατ. ευρώ”.

Έσκαψα πάλι κάτω από το πάτωμα του σαλονιού, βγάζοντας τα πλακάκια αλλά και πάλι δεν τα βρήκα. Τρομοκρατήθηκα τόσο πολύ επειδή ξέρω ότι ο Βλαστός είναι αδίστακτος και ικανός να με σκοτώσει. Ο Βλαστός μου έλεγε να πάρω δάνειο ή να πουλήσω ότι περιουσιακό στοιχείο έχω για να τον ξεπληρώσω”.

Η Λίτσα αποκάλυψε στην κατάθεση της πως είχε κατασκευάσει συνολικά 6 βόμβες για λογαριασμό του Βλαστού και μάλιστα την μια την χρησιμοποίησε σε απόμερο σημείο στην Πάρνηθα, προκειμένου να κάνει δοκιμαστική έκρηξη και να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι”, τα αποτελέσματα των κατασκευών της.

Χαρακτηριστικά στην κατάθεση της λέει για αυτό το γεγονός: “ Ενας “Δημήτρης” από το Πέραμα με κοτσίδα, μου είχε δώσει 20 κιλά εκρηκτικά στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης και μια άλλη φορά πήρα 30 κιλά εκρηκτικά από άλλο άτομο, δεν θυμάμαι σε ποιό σημείο. Από τα εκρηκτικά αυτά κατασκεύασα 6 βόμβες, εκ των οποίων μία χρησιμοποίησα δοκιμαστικά.”

Leave a Reply