Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ:»Τα νησιά δεν είναι αριθμοί»

Να δεσμευτεί ότι απορρίπτει εκ των προτέρων κάθε συζήτηση περί εκκένωσης μικρών νησιών, με το επιχείρημα ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καλούν την κυβέρνηση 14 νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για σχετική πρόταση της τρόικας.

 

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές σε δήλωσή τους, «το θράσος των δανειστών, που πλέον συμπεριφέρονται ανοικτά ως κατακτητές, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο σύγχρονος ξεριζωμός που προτείνεται με την ψυχρή λογική των αριθμών, δείχνει για ακόμα μια φορά ξεκάθαρα το επίπεδο των διαπραγματεύσεων που διεξάγεται μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών και την ενδοτικότητα της ελληνικής πλευράς», προσθέτουν.

 

«Τα ελληνικά νησιά δεν είναι απλοί αριθμοί και σύνολα κατοίκων. Είναι τόποι με πολιτισμό χιλιετιών, με κατοίκους που έχουν κρατήσει τις κοινωνίες τους όρθιες ανά τους αιώνες, μέσα από χίλιες δυσκολίες», τονίζουν και προειδοποιούν ότι η τρόικα θα βρει όλους τους νησιώτες και τον ελληνικό λαό απέναντί της «σε κάθε βάρβαρη επιλογή και απειλή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close