Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κος Σαμαράς δεν πρόκειται να διεκδικήσει τίποτα»

20120827-005059.jpg

Ανακοίνωση έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αποτέλεσμα των συναντήσεων που είχε με τους ευρωπαίους ηγέτες ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παρά τις επαφές ο πρωθυπουργός δεν θα διεκδικήσει τίποτα ενώ υποστηρίζει και την άποψη ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το μνημόνιο κατά γράμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι ευρωπαϊκές συναντήσεις του κ. Σαμαρά επιβεβαίωσαν προς πάσα κατεύθυνση τη δέσμευση της κυβέρνησης στην πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου. Αυτή ακριβώς ήταν και η επιτυχία των επαφών του κ. Σαμαρά: έπεισε τους ευρωπαίους ηγέτες ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να διεκδικήσει τίποτα προς όφελος του ελληνικού λαού και ότι η πολιτική της λιτότητας, των απολύσεων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, αποτελούν την κοινή συνισταμένη της ελληνικής κυβέρνησης με τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις.

H κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει να προτείνει προς τους ευρωπαίους ηγέτες ένα διαφορετικό δρόμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, έξω από τα μνημόνια της χρεοκοπίας και της αποδόμησης της Ευρώπης, αλλά συντάσσεται ψυχή τε και σώματι με τις πιο ακραίες και εκβιαστικές πολιτικές προς τους ευρωπαϊκούς λαούς. Αυτόν ακριβώς το δρόμο της εξαθλίωσης και της καταστροφής πρέπει να ανατρέψουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία με τους αγώνες τους».

Star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close