Με αφορμή την επικείμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι «τα μνημονιακά μέτρα που θα αποφασίσουν οι κυβερνητικοί εταίροι δεν είναι ούτε τα πρώτα, ούτε τα τελευταία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα μνημονιακά μέτρα που θα αποφασίσουν οι κυβερνητικοί εταίροι δεν είναι ούτε τα πρώτα, ούτε τα τελευταία στο σήριαλ ισοπέδωσης της χώρας και ανθρωπιστικής καταστροφής, όσο υφίσταται η παρούσα κυβέρνηση Επικαλούνται συνεχώς υποκριτικά τη σωτηρία της χώρας για να δικαιολογήσουν τις μνημονιακές τους δεσμεύσεις και να αφαιμάξουν περαιτέρω τα εισοδήματα των εργαζομένων.

 

Η κυβερνητική δέσμευση στο μνημόνιο είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη. Οι επιμέρους διαφωνίες των τριών κομμάτων υπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες και δεν αμφισβητούν τον πυρήνα του σκληρού νεοφιλελεύθερου προγράμματος της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας.

 

Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την ανάπτυξη, για τη στήριξη της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here