Συναγερμός στην Άγκυρα μετά από νέες απειλές για επίθεση

0

GGGGGGGGG

Μετά από τις νέες αυτές απειλές, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας αποφάσισε να κλείσει την πρεσβεία της στην Άγκυρα αλλά και το προξενείο που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.
Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για «ανεπιβεβαίωτες απειλές», όπως τις χαρακτηρίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστό για λόγους ασφαλείας και ένα γερμανικό σχολείο στην Κωνσταντινούπολη.
Την Τρίτη, η Γερμανία είχε καλέσει τους πολίτες της στην Άγκυρα να προσέχουν έπειτα από πληροφορίες για «επικείμενη επίθεση».
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση την αιματηρή επίθεση της 13ης Μαρτίου
Η κουρδική ομάδα «Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (ΤΑΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση της Κυριακής στην Άγκυρα, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 37 άνθρωποι.
Η οργάνωση περιγράφει την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα ως μια «πράξη εκδίκησης» για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν από τον Ιούλιο οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία, στην οποία ο πληθυσμός είναι κυρίως κουρδικός, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες πολίτες, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και κούρδοι μαχητές.
Στόχος της επίθεσης αυτής ήταν οι δυνάμεις ασφαλείας, αλλά μεγάλος αριθμός πολιτών σκοτώθηκε μετά την επέμβαση της αστυνομίας, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η TAK, η οποία προειδοποίησε επίσης ότι είναι αναπόφευκτη περαιτέρω απώλεια ζωής αμάχων στις επιθέσεις της.
Στην ανακοίνωσή της, η ΤΑΚ προειδοποιεί εξάλλου ότι θα πραγματοποιήσει κι άλλες επιθέσεις κατά αυτών που θεωρεί υπεύθυνους για τις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η οργάνωση TAK έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα που έγινε τον Φεβρουάριο στην Άγκυρα από την οποία έχασαν τη ζωή τους 29 άνθρωποι.
Η TAK δηλώνει ότι έχει αποσχιστεί από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ενώ ειδικοί πάνω στο θέμα αυτό δηλώνουν ότι οι δύο οργανώσεις διατηρούν στενούς δεσμούς.

Πηγή

Leave a Reply