Οι ηλεκτρολύτες είναι ένα πολύ σημαντικό συμπλήρωμα για τους αθλητές που προπονούνται έντονα. Δυστυχώς όπως και για πολλά άλλα θέματα υπάρχουν σημεία γύρω από τα οποία υπάρχει ένα θολό πέπλο. Καθώς λοιπόν οι ηλεκτρολύτες για αθλητές είναι ένα συμπλήρωμα όχι μόνο διαδεδομένο, αλλά και ιδιαίτερης σημασίας, θα βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη απαντώντας σε κάποιες από τις σημαντικότερες ερωτήσεις.

Η καταπόνηση και οι ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχει μια έντονη ή μεγάλη σε διάρκεια προπόνηση απαιτεί σε αρκετές περιπτώσεις να ληφθούν συμπληρώματα διατροφής για αθλητές.

 

Η πρώτη λοιπόν ερώτηση που προκύπτει δεν είναι άλλη από την παρακάτω.

Πότε οι ηλεκτρολύτες για αθλητές είναι απαραίτητοι;

 

Παρακάτω μπορείς να δεις 3 περιπτώσεις στις οποίες οι ηλεκτρολύτες για αθλητές είναι πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνονται.

  • Για προπονήσεις μεγάλες σε διάρκεια (μέχρι μία ώρα είσαι απόλυτα εντάξει με νερό, μετά από 3 ώρες χρειάζεται απαραίτητα να συμπληρώσεις τους ηλεκτρολύτες με κάποιο από τα συμπληρώματα διατροφής για αθλητές)
  • Αν ξεκινάς αγώνα έχοντας κάνει πριν έντονη προπόνηση
  • Αν έχεις δεύτερη προπόνηση μέσα στην ίδια μέρα

Δες τους πιο αποδοτικούς ηλεκτρολύτες για αθλητές από εδώ.

Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και γιατί είναι σημαντικοί για τον οργανισμό μας;

 

Ο ορισμός για το τι είναι ηλεκτρολύτης θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:

Ηλεκτρολύτης ονομάζεται οποιοδήποτε ουσία σε μορφή υδατικού διαλύματος που παρέχει ελεύθερα κινούμενα ιόντα γεγονός που το καθιστά ηλεκτρικά αγώγιμο.

Το σώμα μας περιέχει ηλεκτρολύτες οι οποίοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί καθώς ρυθμίζουν την κατανομή νερού στο σώμα, επηρεάζουν το pH του αίματος και συμβάλλουν στη νευροµυϊκή διέγερση.

Σημαντική ποσότητα ηλεκτρολυτών αποβάλλεται από το σώμα όταν ιδρώνουμε. Κατά συνέπεια κατά τη διάρκεια έντονης προπόνησης και ιδιαίτερα αν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές θα πρέπει να γίνεται αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών.

Τι μπορούν να προσφέρουν τα συμπληρώματα διατροφής για αθλητές και συγκεκριμένα οι ηλεκτρολύτες για αθλητές

 

Οι ηλεκτρολύτες είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για αθλητές που έχουν υψηλές απαιτήσεις καθώς προσφέρουν μεγάλα ποσά ενέργειας απαραίτητα πριν από κάποιο αγώνα ή κατά τη διάρκεια έντονης προπόνησης.

Στο Active Body θα βρεις όλα τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για αθλητές αλλά και όχι μόνο, στις χαμηλότερες τιμές. Απογείωσε τις προπονήσεις σου & κατάκτησε μέρα με την ημέρα του στόχους σου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here